Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Συνεδριάζει αυτή την ώρα σήμερα Τρίτη 27/10 το ΔΣ του Δήμου Χίου για το θέμα των λαθρομεταναστών

Κάθετα αντίθετος ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς για την μόνιμη παρουσία 50.000 στη χώρα, αφού πιστοποιηθούν ως πρόσφυγες

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, σήμερα Τρίτη 27/10, το βράδυ, αυτή την ώρα, προκειμένου να...
συζητηθεί το θέμα-πρόβλημα, για το νησί της μαστίχας και του κρασιού, αυτό της αύξησης στην προσέλευση των λαθρομεταναστών, στις παραλίες της Χίου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο δεκαήμερο, σχεδόν, διπλασιάστηκαν οι λαθρομετανάστες που φτάνουν στη Χίο.

Η εικόνα της πόλης άλλαξε, αφού η παρουσία τους είναι έντονη, στην προκυμαία του νησιού, σε ουρές στα πρακτορεία, έκδοσης ακτοπλοϊκών, αλλά και αεροπορικών εισιτηρίων, μπροστά στα κτίρια που στεγάζονται Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα, στο Κήπο, αλλά και οπουδήποτε μπορούν να βρουν αυτοί οι κατατρεγμένοι άνθρωποι που συνοδεύονται από πολλά μικρά παιδιά, ένα πρόχειρο καταφύγιο.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε υποτιθέμενο έλεγχο, με το κλείσιμο των ξενοδοχείο, στα γειτονικά τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα στο Τσεσμέ για την χειμερινή περίοδο.

Στη Χίο, αλλά και στη Λέσβο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν έχουν σημειωθεί πολυάριθμα κρούσματα πνιγμών, ενηλίκων, αλλά και μικρών παιδιών.

Πολλά τα προβλήματα που προκύπτουν από την παρουσία των λαθρομεταναστών στο νησί μας και πολύ δύσκολες οι λύσεις που καλείται να δώσει η δημοτική αρχή στην καθημερινότητα.

Για το ζήτημα της αθρόας προσέλευσης των  λαθρομεταναστών στη Χίο, αλλά και τη μόνιμη παραμονή στη χώρα, αφού πιστοποιηθούν ως πρόσφυγες 50.000 απ' αυτούς, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς δήλωσε:

"Αυτό που φαντάζει εφικτό να γίνει στα μεγάλα κέντρα, δεν μπορεί να γίνει στα νησιά.Είναι πρακτικά αδύνατον, είναι πιο αδύνατο, ακόμα να το ενσωματώσει η τοπική κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει κάπου να απασχολούνται, πρέπει κάπου να βρουν εργασία.
Τι θα φτιάξουμε στο νησί μας; Γκέτο; Διαφωνώ κατηγορηματικά".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου