Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σώθηκαν και οι 100 πρόσφυγες! Αίσιο τέλος στο ναυάγιο της Χίου

Σώθηκαν και οι 100 πρόσφυγες! Αίσιο τέλος στο ναυάγιο της ΧίουΠερίπου 100 πρόσφυγες, όλοι όσοι επέβαιναν σε δύο ξύλινες βάρκες και κινδύνευαν το μεσημέρι ανοικτά της θαλάσσιας περιοχή Γρίδια στη νότια Χίο, διασώθηκαν από το αλιευτικό σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ζ. ΙΙ».

Ο καπετάνιος και ιδιοκτήτης του ψαροκάικου Στέφανος Ζαννίκος, ειδοποιήθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι από το Λιμενικό Σώμα, ότι στην περιοχή βρίσκονται...
δύο ξύλινες βάρκες με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων προσφύγων που παρασύρονταν από τα κύματα ενώ λόγω της θαλασσοταραχής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν σε αυτές σκάφη του Λιμενικού.

Από εκείνη την ώρα και μέχρι νωρίς το απόγευμα, το σύνολο των επιβαινόντων διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου. Μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν βρέφη και παιδιά αλλά και γυναίκες - από τις οποίες αρκετές είναι μεγάλης ηλικίας.
Δυστυχώς, δε στάθηκαν τυχεροί όλοι οι μετανάστες, στο άλλο μεγάλο ναυάγιο. Αυτό της Λέσβου. Δέκα νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της τραγωδίας.\Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου