Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Από τους ίδιους τους γονείς προέρχεται το μισό υλικό σε σάιτ παιδοφιλίας!

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΑθώες φωτογραφίες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης
Το μισό από το υλικό που εντοπίζεται σε ιστοσελίδες με παιδοφιλικό περιεχόμενο είναι απλώς αθώες φωτογραφίες παιδιώνσε καθημερινές δραστηριότητες τις οποίες ανέβασαν στα social media οι γονείς τους!
 
Ο επικεφαλής της επιτροπής Children's eSafety στην...
Αυστραλία,  Alastair MacGibbon, τόνισε πως εκατομμύρια φωτογραφίες παιδιών που ποστάρονται στο Facebook, το Kik και το Instagram εντοπίστηκαν από ερευνητές που ασχολούνταν με διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πολλές από τις φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών βρέθηκαν σε φακέλους ιστοσελίδων όπου ανταλλάσσονται φωτογραφίες με τίτλο όπως «παιδιά στην παραλία», «όμορφα αγόρια παίζουν στο ποτάμι» ή «γυμναστικές ασκήσεις».

Πολλοί χρήστες μάλιστα δηλώνουν πως απέκτησαν το υλικό μέσω ψεύτικων λογαριασμών στα social media, εξηγεί ο MacGibbon.

«Σχεδόν πάντα οι φωτογραφίες συνοδεύονται από πολύ ενοχλητικά σχόλια των χρηστών ενώ συχνά κανονίζονται ραντεβού εκτός σάιτ για ανταλλαγή υλικού», προσθέτει.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυστραλίας, πέρσι εξετάστηκαν περισσότερα από 5000 URL με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ενώ διαγράφηκαν 25.000 φωτογραφίες με παιδιά.

«Κάθε φωτογραφία που κατεβαίνει σημαίνει πως ένα παιδί λιγότερο θα επαναθυματοποιηθεί με την κυκλοφορία της φωτογραφίας του», τονίζει ο MacGibbon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου