Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τι θα γίνει με τις προσλήψεις στο Λιμενικό

Τι θα γίνει με τις προσλήψεις στο Λιμενικό
Οι μεταθέσεις και προσλήψεις, η μερική επανεξέταση του Λιμενικού «Καλλικράτη» και των οργανικών συνθέσεων των Λιμενικών Αρχών και υπηρεσιών της περιφέρειας αλλά και η αποκατάσταση της οργανικής δύναμης του σώματος στα 10.250 άτομα από 8.000 που είναι σήμερα εξετάστηκε σε συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου,Γιάννης Θεοτοκάς, ενώ δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Για το θέμα της αύξησης της οργανικής δύναμης του λιμενικού ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι...
είναι ένα θέμα ανοικτό για αυτόν, κατανοεί τις ανάγκες ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Σχετικά με τις μεταθέσεις 280 ατόμων που είχαν βγει τέλη Ιουνίου και εκδικάζονταν προσφυγές στο αρμόδιο Συμβούλιο αποφασίστηκε να υπηρετήσουν για 24 μήνες εκεί που θα πάνε και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο αρχικό τόπο διαμονής.

Για τις υπόλοιπες 833 μεταθέσεις για τις οποίες είχε δοθεί εντολή κοινοποίησης τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών είχαν ζητήσει «πάγωμα» της διαδικασίας επικαλούμενοι το άνοιγμα των σχολείων και την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι οικογένειές τους δεν ελήφθη κάποια απόφαση και παραμένει σε εκκρεμότητα.

Σχετικά με τις προσλήψεις ο κ. Δρίτσας φέρεται να είπε ότι θα υπάρξει άμεσα επίσπευση των διαδικασιών για τον διαγωνισμό κατάταξης 49 δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών - γυναικών) έως το τέλος του έτους κάτι που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2014. Επίσης θα κινηθούν άμεσα διαδικασίες πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης δοκίμων υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού δοκίμων σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψηφίους τους. Από τους 69 θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 51 επιλαχόντες καθώς τόσες είναι οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και οι 18 που υπολείπονται θα προσληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για το θέμα του Λιμενικού «Καλλικράτη» και την επανεξέταση των οργανικών συνθέσεων των Λιμενικών Αρχών και υπηρεσιών της περιφέρειας ο υπουργός σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση και εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαία η αύξηση των θέσεων στις περιφερειακές υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Τον επόμενο μήνα το υπουργείο αναμένεται να προωθήσει Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού των μεταθέσεων ενώ έως το τέλος του χρόνου θα επεξεργαστούν άλλα δύο ΠΔ σχετικά με τα οδοιπορικά του προσωπικού και για το σύστημα κρίσεων και προαγωγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου