Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κάηκες με το σίδερο ισιώματος; Δες τι πρέπει να κάνεις...

Δεν κινδυνεύουν να καούν μόνο τα μαλλιά σου από το σίδερο ισιώματος...

Πόσες φορές έχει καεί το μέτωπο ή κάποιο άλλο σημείο του σώματός σου από έναν λάθος χειρισμό του σίδερου; Δες τι μπορείς να κάνεις για να απαλύνεις τον πόνο και να μη σου μείνει σημάδι.

Κρύωσε το σημείο: Μόλις καείς από το σίδερο ισιώματος βάλε μία κρύα κομπρέσα στο σημείο του καψίματος αμέσως...



Αν κρυώσεις αμεσως το κάψιμό σου το σταματάς από το να γίνει πιο βαθύ. Με αυτόν τον τρόπο σταματάς ένα κάψιμο από το να γίνει από πρώτου βαθμού, δεύτερου. Αν θεωρείς πως το κάψιμό σου είναι δεύτερου βαθμού, δηλαδή πιο βαθύ, καλό είναι να πας στο γιατρό.

Ηρέμησε: Μόλις σταματήσεις την εξάπλωση του καψίματος μπορείς να ηρεμήσεις.

Μακριά τα χέρια σου: Ό,τι και αν κάνεις μην πηράξεις το κάψιμο κα μην το ξεφλουδίσεις. Μπορεί να σου μείνει σημάδι αν το πειράξεις. Και καλά να είναι κάπου στο χέρι.. Αν είναι στο μέτωπο;

Κράτα μακριά το μακιγιάζ: Μπορεί να μην σου αρέσει η κοκκινίλα από το κάψιμο στο πρόσωπό σου αλλά καλό είναι μην προσπαθήσεις να την καλύψεις με μακιγιάζ. Άφησε το κάψιμο να φύγει και μετά μπορείς να βάλεις όσο μακιγιάζ θέλεις.

Προστατέψου από τον ήλιο: Λόγω του ότι η επιδερμίδα σου στο σημείο που κάηκες είναι πολύ ευαίσθητη σιγουρέψου ότι έχεις φορέσει αντηλιακό πριν από κάθε σου έξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου