Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μυτιλήνη: Εφιάλτης στη βροχή για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες!

Μυτιλήνη: Εφιάλτης στη βροχή για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες!Στο έλεος της επιδείνωσης του καιρού βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο...

Όπως αναφέρει η ''ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ'' το πρωί ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του κολυμβητηρίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ γίνονται προσπάθειες για...
άμεση εξεύρεση χώρων στη βόρεια πλευρά του νησιού, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι υποδοχής προσφύγων.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση η δημοτική αρχή προχωρά στο άνοιγμα του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να φιλοξενηθούν εκεί και να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών. “Είναι μια λύση ανάγκης που δυστυχώς αναγκαζόμαστε να πάρουμε προκειμένου να προστατέψουμε συνανθρώπους μας που σε διαφορετική περίπτωση θα κοιμόντουσαν μέσα στη βροχή'' δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες για την εξασφάλιση χώρων για τη δημιουργία δύο κέντρων υποδοχής στη βόρεια πλευρά του νησιού. Για την περίπτωση του Μολύβου, ο μέχρι πρότινος σχεδιασμός για μίσθωση ιδιωτικής έκτασης εγκαταλείφθηκε και η δημοτική αρχή περιμένει την έγκριση από την αστυνομία για να προχωρήσει η δημιουργία δομής υποδοχής εντός δημοτικής έκτασης.

Δεν έχουν τέλος οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Αυξανόμενη διαρκώς συνεχίζεται η μεταναστευτική ροή στη Λέσβο με τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων να ξεπερνά τις 4000 ημερησίως σύμφωνα με τα στοιχεία προέρχονται από την καταγραφή που πραγματοποιεί η αστυνομία στις δομές υποδοχής σε Μόρια και Καρά Τεπέ.

Παρά το γεγονός πως πραγματοποιούνται αλλεπάλληλα έκτακτα δρομολόγια πλοίων για τη μεταφορά προσφύγων ο αριθμός εκείνων που παραμένουν στη Λέσβο ξεπερνούν τις 6.000 με τους 4000 περίπου να βρίσκονται κατασκηνωμένοι στο λιμάνι και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Πηγή: lesvospost, ΕΡΑ Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου