Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο έκτακτο δελτίο! Βροχές και καταιγίδες ως την Τρίτη

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο! Βροχές και καταιγίδες ως την ΤρίτηΝέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής (27.09.2015), με βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής και από την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα (28.09.2015) αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική χώρα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα (28.09.2015), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν...
στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές), τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά τη νύχτα στα νότια.

Την Τρίτη στην Κεντρική Μακεδονία (από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα), την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κατά περιόδους θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιθανόν μέχρι το βραδύ τα φαινόμενα να επηρεάσουν και τις Σποράδες, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τη Βόρεια Εύβοια.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος 
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 29/9, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και πιθανότητα νέων καταιγίδων αργά το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ τοπικά θα είναι έντονα κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα στις Σποράδες πιθανόν να είναι έντονα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Τρίτη 29-09-2015
Καιρός: στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα στην κεντρική Μακεδονία (από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα μέχρι το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Το βράδυ στα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου