Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τα γυμνά της οπίσθια αποκαλύφθηκαν στην πασαρέλα! ΦΩΤΟ

Τα γυμνά της οπίσθια αποκαλύφθηκαν στην πασαρέλα! ΦΩΤΟ
Πολλοί θα ήταν οι άνδρες που... ευγνωμονούσαν τον σκύλο που ανέβηκε στην πασαρέλα, την ώρα που μοντέλα παρουσίαζαν ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Το χαριτωμένο τετράποδο κατευθύνθηκε προς ένα μοντέλο που έσκυψε για να το χαϊδέψει, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν...
τα πάντα!



Η πρωτότυπη εκδήλωση, με θέμα: “Νέα Παραλία - νέα πασαρέλα – ελεύθερη έκφραση για ένα ένδυμα”, πραγματοποιήθηκε στην ξύλινη εξέδρα, στο κρηπίδωμα της θάλασσας, με πρωτοβουλία του συλλόγου “Φίλοι Νέας Παραλίας” και απετέλεσε ευχάριστη έκπληξη και σημείο αναφοράς για τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που κάθε απόγευμα βαδίζουν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Σχεδιαστές επαγγελματίες, ερασιτέχνες της μόδας, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες του χώρου της ζωγραφικής και του θεάτρου, που συμμετείχαν στην φθινοπωρινή “παράσταση” μόδας εμπνεύστηκαν από την πόλη, τη θάλασσα, τον ουρανό, το φως και τα χρώματα της Νέας Παραλίας, καθώς και από την παρουσία και την κίνηση των ανθρώπων που ζουν καθημερινά στους χώρους της.




Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση βασίστηκε στην σημασία του τοπίου, την πόλη, τη θάλασσα, τον ουρανό, το φως και τα χρώματα, αλλά και στην ιδέα της κίνησης, δηλαδή της παρουσίας των χρηστών που ζουν καθημερινά τη Νέα Παραλία: οι περιπατητές, οι αθλούμενοι, οι ερωτευμένοι, τα ηλικιωμένα άτομα, εκείνοι που κάνουν περίπατο με τα παιδιά τους, το σκυλί τους, τους περιστασιακούς φωτογράφους, τους ψαράδες κλπ.

Όπως αναφέρουν οι “Φίλοι της Νέας Παραλίας”, τα ευτελή υλικά δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εμπόδιο στη δημιουργία, αντίθετα ενθαρρύνουν την δημιουργικότητα, χρησιμοποιώντας την παρεκτροπή του αρχικού υλικού δίνουν ελευθερία σε αυτήν την μορφή της έκφρασης.

Επιστρατεύοντας τη φαντασία και το ταλέντο τους, συνέθεσαν, με τα ευτελή ανακυκλώσιμα υλικά μοναδικές δημιουργίες, ενώ τα μοντέλα, που τα παρουσίασαν στην ξύλινη – πασαρέλα της παραλίας τα ενδύματα, ήταν καθημερινοί άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, επιλεγμένοι από τους ίδιους τους δημιουργούς. Η παρουσίαση έγινε με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ομάδα κρουστών Paranaue, με χειροκροτήματα και επευφημίες από εκατοντάδες περαστικούς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν μεταχειρισμένα ρούχα, σχολικά και βρεφικά είδη, με πρωτοβουλία της κοινωνικής οργάνωσης "ΑΡΣΙΣ", προκειμένου να διατεθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου