Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μαχαίρι στις συντάξεις 350.000 συνταξιούχων - Ποιες μειώνονται


Σε άμεσες μειώσεις τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να εξοικονομηθούν 450 εκατ. ευρώ για φέτος και 1,8 δισ, ευρώ για την επόμενη χρονιά, ενώ τα σενάρια που κυκλοφορούν αφορούν σε περίπου 350.000 συνταξιούχους.

Το πρώτο μέτρο αφορά στις περικοπές οι οποίες δεν θα είναι οριζόντιες και θα αφορούν όσους παίρνουν κύρια σύνταξη άνω των 1.400, ενώ σχετικά με τις επικουρικές στο στόχαστρο μπαίνουν οι άνω των 250 ή 300 ευρώ.

Οι μειώσεις όμως και το μέγεθός τους θα εξαρτηθούν από...
τον αριθμό τω συνταξιούχων που παίρνουν τα παραπάνω ποσά, αλλά και από το ποσό που εξοικονομείται. Ταυτόχρονα όμως, μπαίνει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσό της περικοπής σε αυτή την κατηγορία και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές και στις χαμηλότερες συντάξεις των 1.200 ευρώ.

Μέχρι στιγμής πάντως είναι άγνωστο αν στα ποσά θα συνυπολογιστεί και η επικουρική σύνταξη.

Φυσικά η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε από την επιτροπή σοφών κατά τη διάρκεια της χθεσινής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου να επισπεύσει τη σύνταξη του πορίσματος της ως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου