Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Συννεφιασμένος ο καιρός στη Χίο μέχρι και την Κυριακή 27/9

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 23 βαθμούς στην Ήπειρο, από 16 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος...


Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, 'Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την 'Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην 'Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη Θεσσαλία και από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Σάββατο 26-09-2015
καιρός: στα ηπειρωτικά (εκτός Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας), το Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χωρά τοπικες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βρόχων ή καταιγίδων μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ.
Θερμοκρασία: σε μικρής πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Κυριακή 27-09-2015
καιρός: στην ανατολική και βόρεια χωρά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 28-09-2015
καιρός: στη δυτικη Ελλάδα λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: σε μικρής πτώση.

Τρίτη 29-09-2015 και Τετάρτη 30-09-2015
καιρός: άστατος καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου