Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δημοσκοπήσεις: Δείχνουν τρικομματική κυβέρνηση – Τι αποκαλύπτουν τα μυστικά γκάλοπ ενόψει εκλογών

Δημοσκοπήσεις: Δείχνουν τρικομματική κυβέρνηση – Τι αποκαλύπτουν τα μυστικά γκάλοπ ενόψει εκλογών- Μάχη στήθος με στήθος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις
- Τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν υποστεί καθίζηση στα ποσοστά τους
- Τι «βλέπουν» στα επιτελεία των κομμάτων για τις εκλογές


Λίγο πριν ανακοινωθεί και τυπικά ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι μυστικές δημοσκοπήσεις αποτελούν το «απόλυτο» εργαλείο στα χέρια των κομμάτων για να...
βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ δεν επαρκούν για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Έτσι, η κάλπη των δημοσκοπήσεων δείχνει μέχρι στιγμής, κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα προκύψει με τουλάχιστον τρία κόμματα.

Φυσικά τα κόμματα δεν έχουν φτάσει στο ανώτατο σημείο συσπείρωσης, αυτό αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση και την αποχώρηση βασικών στελεχών προς την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν περιμένει από τις δημοσκοπήσεις να του πουν ότι είναι βαριά τραυματισμένος, ενώ η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει στην αγκαλιά της και πάλι τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο οι εκπλήξεις και οι ανατροπές είναι δεδομένες και αυτό το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στα συρτάρια των κομμάτων.
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Βουλή που θα προκύψει έκτος συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι πολυκομματική και η σειρά εκλογής τους είναι επίσης ένα ζητούμενο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα είναι πρώτα κόμματα αλλά με ποσοστά «μη αυτοδυναμίας» και έτσι ρυθμιστές θα είναι τα μικρότερα κόμματα στα οποία θα συντρέξει τουλάχιστον η ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι ο μόνος με τον οποίο θα συνεργαστεί είναι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου