Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος στη Μυτιλήνη

ΛΑΚΩΝΙΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣτο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΠυροσβεστικήςΦωτιά ξέσπασε το πρωί σε πευκόφυτη

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε πευκόφυτη δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Μυτιλήνης, που βρίσκεται...
βόρεια του αεροδρομίου.

Η φωτιά κινείται προς το βουνό, ενώ στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 20 πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Η πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις έχοντας επιστρατεύσει στη μάχη για την κατάσβεση και άλλα 3 ελικόπτερα, από ένα που επιχειρούσε το πρωί. Ενισχυμένα είναι και τα πεζοπόρα τμήματα που αποτελούνται από 34 άτομα, ενώ ένα πεζοπόρο τμήμα έχει φύγει από την Αθήνα προς ενίσχυση της προσπάθειας.

Επίσης, επιχειρούν 11 οχήματα, 26 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.


Εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, θαμνωδών εκτάσεων και ελαιοκαλλιεργειών συνεχίζει να κατακαίει η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9 σήμερα το πρωί στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Προς στιγμή απειλήθηκαν κατοικίες στην περιοχή της Χαραμίδας οι οποίες προστατεύτηκαν από υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών ενώ κάηκαν οι εγκαταστάσεις του παλιού στρατιωτικού φυλακίου της ίδιας περιοχής όπου είχαν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πολιτιστικού εκπαιδευτικού κέντρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Λέσβο.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και πολλοί εθελοντές ενώ επιχειρούν τα αεροπλάνα τύπου πετζετέλ που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Επίσης μέχρι το μεσημέρι επιχείρησαν αεροπλάνα τύπου καναντέρ τα οποία επέστρεψαν στη βάση τους λόγω μη δυνατότητας ανεφοδιασμού με καύσιμα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην ενδοεπικοινωνία μεταξύ των τμημάτων που επιχειρούν.

Πριν από λίγο η γενική γραμματέας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου