Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Το ΣΔΟΕ περνάει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Το ΣΔΟΕ περνάει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο από 30 Οκτωβρίου 2015 το ΣΔΟΕ θα υπάγεται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενισχυθεί ο ενιαίος χαρακτήρας και η ανεξαρτησία του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μνημόνιο την οποία κοινοποιεί με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι...
από 30 Οκτωβρίου "όλες οι αρμοδιότητες και καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων, μεταφέρονται από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών".

Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προστίθενται 500 νέες οι οποίες θα καλυφθούν από το προσωπικό που υπηρετεί στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ.

Επίσης με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών που θα εκδοθούν ως τις 20 Σεπτεμβρίου προβλέπεται να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της μετακίνησης, οι κατηγορίες , οι κλάδοι και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια που αφορά του προσωπικό του ΣΔΟΕ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου