Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

"Ώρα καλή στην πρύμνη σας κι αέρα στα πανιά σας" συμμετέχοντες ιστιοπλόοι στον αγώνα Aegean Regatta 2015

- Δείτε όμορφες φωτογραφίες από την αναχώρηση των σκαφών που συμμετέχουν στην Aegean Regatta 2015, φεύγοντας από τη μαρίνα των Λιμνιών, αλλά και κατά την εκκίνηση του αγώνα την πρώτη μέρα

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 23 Αυγούστου, τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών που συμμετέχουν... στο διεθνή αγώνα Aegean Regatta 2015, ήταν στις επάλξεις.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Μετά τις εκδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο 22 Αυγούστου, τελετές, εγκαινίων της Μαρίνας των Λιμνιών Βολισσού και έναρξης του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα, επήλθε ηρεμία και το φως του φεγγαριού γέμισε με συναισθήματα τις καρδιές των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί όπως ο οίνος της ευφραίνει.  

Λίγο μετά τις 8 π.μ. άρχισαν σιγά σιγά να απομακρύνονται από τη μαρίνα των Λιμνιών Βολισσού στη Χίο, προκειμένου να κάνουν την προθέρμανσή τους και να λάβουν θέση στη συνέχεια στη γραμμή της εκκίνησης που δόθηκε ανοικτά στην παραλία του Μανάγρου.

Το θέαμα που έδινε η εικόνα των 10κάδων ιστιοπλοϊκών αγωνιστικών  σκαφών ήταν πανέμορφο.

Έκανε τον αδρανή θεατή να ταξιδέψει και αυτός...
νοητά, ένω γέμιζε -αντί για θλίψη που έβλεπε τη ...ζωή να απομακρύνεται από το απομακρυσμένο λιμάνι της βορειοδυτικής Χίου, της Αμανής- με αισιοδοξία για το μέλλον, που αν γίνουν προσεκτικές και μελέτημένες κινήσεις  διαγράφεται λαμπρό για την περιοχή εκμεταλλευόμενη τη μαρίνα των τουριστικών σκαφών και τις ευκαιρίες που δίνει αυτή.

Με την ελπίδα να μην είναι αυτό το πρώτο και τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο πρωτόγνωρης ζωής στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, αποχαιρετήσαμε τα ιστιοπλοϊκά σκάφη της Aegean Regatta 2015, που χάνονταν στον ορίζοντα με κατεύθυνση το Βαθύ της Σάμου και τους ευχηθήκαμε:

"Ώρα καλή στην πρύμνη σας κι αέρα στα πανιά σας 
κι ούτε πουλί πετάμενο να μη βρεθεί μπροστά σας". 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου