Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 5/8 στη Χίο

Αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένη αίσθηση δυσφορίας και βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα δυτικά και βόρεια με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015. Καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 36 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και από 22 έως 35 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ηλιοφάνεια περιμένουμε για σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν πρόσκαιρα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά και έντονη αίσθηση δυσφορίας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη έως 32 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι όμως στη Μακεδονία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: ανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, 'Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην 'Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη 06-08-2015
καιρός: αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικες νεφώσεις με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικα αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 07-08-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 08-08-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά.
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Κυριακή 09-08-2015 και Δευτέρα 10-08-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου