Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Capital control – Κλειστές τράπεζες – Τι ισχύει από σήμερα

Capital control – Κλειστές τράπεζες – Τι ισχύει από σήμεραΚαι σήμερα ισχύει η ΠΝΠ που βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο από αύριο όλα είναι ανοιχτά σε ό,τι αφορά αναλήψεις, συντάξεις και τραπεζικές θυρίδες.

Οι τράπεζες θα παραμείνουν σε καθεστώς capital control όπως όλα δείχνουν.

Πριν υπάρξουν αποφάσεις από το Eurogroup και από τη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να...
ανοίξουν οι τράπεζες και όλα δείχνουν πως οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές.

Και σήμερα με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται στις τράπεζες, στα γκισέ, για να πάρουν τα 120 ευρώ, εφόσον δεν τα έλαβαν την περασμένοι εβδομάδα. Όσοι διαθέτουν κάρτα μπορούν να κάνουν ανάληψη με βάση το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ.

Ως το απόγευμα αναμένεται νέα ΠΝΠ για το τι θα συμβεί από αύριο και ύστερα, ενώ με βάση τις πληροφορίες από τη χθεσινή σύσκεψη με τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος, οι πληροφορίες λένε ότι δεν αναφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο όριο αναλήψεων, είτε από τα ΑΤΜ είτε από τις θυρίδες.

Όλα πλέον εξαρτώνται από τις αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη αλλά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ η οποία καλείται να εγκρίνει επιπλέον χρηματοδότηση για την Ελλάδα, απόφαση που με τα δεδομένα αυτή τη στιγμή θεωρείται αδύνατη.
Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αναλήψεις περίπου 200.000.000 ευρώ το τραπεζικό σύστημα κινείται με μια ρευστότητα κάτω των 800.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου