Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τουρκία-Ρωσία: Θα καθυστερήσει η κατασκευή του αγωγού

Τουρκία-Ρωσία: Θα καθυστερήσει η κατασκευή του αγωγού  - Κεντρική Εικόνα Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο νέος αγωγός θα διέρχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, θα φτάνει στην Τουρκία και στη συνέχεια θα συνεχίζει, μέσω της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία, με έξοδο στην Ουγγαρία.

Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, δεν θα ξεκινήσουν πριν από την υπογραφή...
διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.

"Η έναρξη τω κατασκευαστικών έργων του αγωγού θα μετατεθεί χρονικά, μέχρι την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας" τόνισε ο κ. Νόβακ.

Η διαδρομή του αγωγού παρακάμπτει την Ουκρανία, ενώ το έργο εξαγγέλθηκε κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην Τουρκία, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ακύρωση του αγωγού φυσικού αερίου της "Νότιας Ροής".

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο νέος αγωγός θα διέρχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, θα φτάνει στην Τουρκία και στη συνέχεια θα συνεχίζει, μέσω της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία, με έξοδο στην Ουγγαρία. Ο αγωγός θα μεταφέρει ποσότητα 63 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, ετησίως.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, θα λαμβάνει, για την κάλυψη των αναγκών της, 15,75 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου