Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ψηφοφορία: Πέρασε με 230 ψήφους το νομοσχέδιο – Οριστικό το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι ψήφισαν “ναι” και ποιοι “όχι”

Ψηφοφορία: Πέρασε με 230 ψήφους το νομοσχέδιο – Οριστικό το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι ψήφισαν “ναι” και ποιοι “όχι”- Έρχεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ
- Συνεχίζει μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Κυβέρνηση
- Έκπληξη το “ναι” από τον Γιάννη Βαρουφάκη
- Μείζον πρόβλημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τους “αντάρτες”
- Η... ακτινογραφία της Ψηφοφορίας

Άλλο ένα ρεκόρ... αργοπορίας έσπασε η Ελληνική Βουλή με την Ψηφοφορία να λήγει ξημερώματα, μετά τις τέσσερις.

Αυτή τη φορά οι απώλειες για την Κυβέρνηση ήταν...
λίγο πιο μικρές ωστόσο το ρήγμα παγιώθηκε. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως δύο κόμματα και έτσι αναμένονται εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο.

Ωστόσο από τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, όσο και από εκείνες της κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη φαίνεται ότι το ενδεχόμενο των άμεσων εκλογών απομακρύνεται κάπως... Οι εκλογές μετατίθενται για μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.




Η ψηφοφορία:

Εγκρίθηκε με 230 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο με την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας

Όχι ψήφισαν 63 βουλευτές, εκ των οποίων οι 31 του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και πέντε δήλωσαν παρών. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΧΑ και ΚΚΕ.


Ειδικότερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανά άρθρο έχει ως εξής:
Για το άρθρο ένα: 225 ναι, 63 όχι, 10 παρών
Για το άρθρο δύο: 231 ναι, 60 όχι, 7 παρών



Τα “όχι” και τα “παρόν” στον ΣΥΡΙΖΑ με... ονοματεπώνυμο

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο 31 βουλευτές, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν παρών.

«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς (παρών στο άρθρο 2), Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα (παρών στο άρθρο 2), Ευάγγελος Διαμαντόπουλος (παρών στο άρθρο 2), Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρόν» δήλωσαν οι βουλευτές: Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα (ναι στο άρθρο 2), Νίνα Κασιμάτη και Βασιλική Λέβα.

«Παρών» στο άρθρο ένα δήλωσαν οι βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός και Θεοφάνης Κουρεμπές.



Τα “ναι” που αποτέλεσαν έκπληξη


Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε ναι, ενώ στο προηγούμενο νομοσχέδιο είχε ψηφίσει όχι.

Ο Δημήτρης Μπαξαβανάκης και ο Ν. Μιχαλάκης ψήφισαν ναι ενώ στην προηγούμενη ψηφοφορία είχαν δηλώσει παρών.



Παππάς: Επιβεβαιώθηκε το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ολοκληρώσαμε τον κύκλο των προαπαιτούμενων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.
«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται».

Γεροβασίλη: Πρώτα συμφωνία μετά εκλογές

«Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα επικεντρώσει όλη της την προσοχή στη διαπραγματευτική προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση της αποψινής ψηφοφορίας του δεύτερου σημαντικού βήματος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προαπαιτούμενων.

Ταυτόχρονα, τόνισε, η κυβέρνηση θα στραφεί έντονα σε νομοθετικές προωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, την ανθρωπιστική κρίση, επιπλέον για το θέμα της αναθέρμανσης της οικονομίας και τα ζητήματα του πολιτικού συστήματος.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «το ρήγμα στην Κ.Ο. είναι νομίζω σαφές. Από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν και οι συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα».

Στο ερώτημα εάν θα παραπεμφθούν στα κοινοβουλευτικά όργανα για διαγραφή, είπε ότι «θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, εννοώ οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ποιες διαδικασίες και πώς νομίζω είναι θέμα του κόμματος που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για όλα αυτά τα ζητήματα».

Τέλος, στο ερώτημα εάν απομακρύνθηκε το σενάριο της διάσπασης ή εάν παραμένει υπαρκτό, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν και παραμένει το ίδιο από εδώ και πέρα» και πρόσθεσε ότι «θα ακολουθηθούν όλα όσα είναι να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου