Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Bάσεις 2015: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις - Που θα κυμανθούν

Bάσεις 2015: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις - Που θα κυμανθούνΠανελλήνιες 2015 - Βάσεις 2015: Στη ανακοίνωση των φετινών βάσεων 2015 που θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας καθώς και την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, μετά τις 20 Αυγούστου είναι στραμμένο το βλέμμα των μαθητών των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι φετινές βάσεις θα σημειώσουν «βουτιά» έως και 1.000 μόρια λόγω των δύσκολων θεμάτων που έπεσαν κυρίως σε φυσική και μαθηματικά, σε συνδυασμό με τις...
κακές επιδόσεις των μαθητών.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20, που σημαίνει ότι μειώθηκαν και οι αριστούχοι. Εκτιμάται ότι αυτό θα φέρει κατακόρυφη πτώση των βάσεων ακόμη και στις σχολές που θεωρούνται περιζήτητες.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, πτώση των βάσεων θα πρέπει να αναμένεται στις Νομικές και σε κάποιες Παιδαγωγικές σχολές, καθώς επίσης και σε τμήματα όπως Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας, Θεατρικών Σπουδών και Κοινωνικής Θεολογίας. Στο δεύτερο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται ελεύθερη πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές όπως οι Φυσικομαθηματικές και: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Οι χαμηλές βαθμολογίες στη Βιολογία φέρουν πτώση των βάσεων και στο τρίτο πεδίο και σε σχολές όπως η Ιατρική και οι Φαρμακευτικές. Αντίθετα, το πέμπτο πεδίο, οι βάσεις αναμένεται να μείνουν στα περσινά επίπεδα ή να αυξηθούν λίγο σε σχολές όπως Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους (ΕΠΑΛ- Α' και ΕΠΑΛ- Β')  στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετεινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι αύριο 26-6-2015 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την Τρίτη 7-7-2015 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).
Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και λήγουν  την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015. Πιο αναλυτικά:
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό
- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
- στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών  των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
- μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου,  εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).

Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου. Έως και την Τρίτη 7-7-2015, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 15-6-2015 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου