Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μάθετε αν χρειάζεστε γυαλιά κοιτάζοντας μόνο αυτή την εικόνα

Μάθετε αν χρειάζεστε γυαλιά κοιτάζοντας μόνο αυτή την εικόναΕρευνητές από το διαβόητο πανεπιστήμιο ΜΙΤ στις ΗΠΑ επινόησαν και δημιούργησαν μια νέα μέθοδο “εξέτασης” για το αν κάποιος άνθρωπος έχει ανάγκη να φορέσει διορθωτικά γυαλιά για την όρασή του.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να τεστάρετε τον εαυτό σας είναι να κοιτάξετε την φωτογραφία της...
Marilyn Einstein!

Πρόκειται για μία επεξεργασμένη εικόνα όπου οι επιστήμονες συνέθεσαν με ειδικό τρόπο το πρόσωπο της Marilyn Monroe με εκείνο του Albert Einstein.

Αν η όρασή σας είναι καλή, τότε, κοιτάζοντας την παρακάτω φωτογραφία από απόσταση περίπου 30-­40 εκατοστών, θα βλέπετε το πρόσωπο του Einstein. Αν, στην ίδια απόσταση, βλέπετε το πρόσωπο της Merilyn Monroe, τότε πιθανότατα χρειάζεστε γυαλιά. Είναι το πιο απλό τεστ μυωπίας που υπάρχει!



Από κοντά, είμαστε γενικά σε θέση να προσέξουμε μικρές λεπτομέρειες όπως το μουστάκι και τις ρυτίδες του Einstein. Αλλά καθώς μεγαλώνει η απόσταση, ή αν η όρασή σας είναι φτωχή και σας δημιουργεί μια πιο θολή εικόνα, η ικανότητά σας να προσέξετε λεπτομέρειες μειώνεται. Έτσι, μπορείτε να δείτε μόνο γενικά χαρακτηριστικά, όπως το σχήμα του στόματος, της μύτης και τα μαλλιά, στοιχεία που θα σας κάνουν να δείτε μόνο το πρόσωπο της Monroe.

Επιβεβαιώστε το και μόνοι σας: απομακρυνθείτε από την οθόνη και δείτε σιγά-σιγά να εμφανίζεται το πρόσωπο της Marilyn Monroe!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου