Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πόλος έλξης οι παραλίες στην Αθήνα

Πόλος έλξης οι παραλίες στην ΑθήναΠού πληρώνετε εισιτήριο, πού όχι

Ο Μάιος μπήκε με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και δεν είναι λίγοι αυτοί που τόλμησαν να βουτήξουν στα, κρύα ακόμα, νερά.

Οι παραλίες της Αττικής αναμένεται να γίνουν για μια ακόμα χρονιά πόλος έλξης με τους Αθηναίους -και όχι μόνο- να τις επιλέγουν για τις ολιγόωρες αποδράσεις τους.

Ποδαρικό για εφέτος έκανε η...
«Ακτή Βουλιαγμένης», όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), για πέμπτη συνεχή χρονιά οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν ίδιες.

Όπως τονίστηκε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πέρυσι την συγκεκριμένη παραλία επισκέφθηκαν περίπου 400.000 λουόμενοι, με τη χωρητικότητα της να φτάνει τα 5.000 άτομα.

Στο κείμενο που ακολουθεί παρατίθενται από το Πρακτορείο ενδεικτικά ορισμένες προτάσεις παραλιών της Αττικής, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν στιγμές αναύπαλας και δροσιάς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Χωρίς εισιτήριο εισόδου

Σχινιάς
Από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, 45 περίπου λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Πανέμορφη αμμουδιά μέσα σε πυκνό πευκοδάσος που φθάνει ως τη θάλασσα. Το δάσος ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά, που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Η θάλασσα είναι καθαρή και το περιβάλλον πολύ όμορφο. Η περιοχή διαθέτει πολλές καφετέριες, ταβέρνες και υποδομές για θαλάσσια σπόρ.

Μικρό Καβούρι - Μεγάλο Καβούρι
Στη Βουλιαγμένη, σε ωραία τοποθεσία με πολύ πράσινο. Το Μικρό Καβούρι βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, διαθέτει άμμο και ρηχά ζεστά νερά. Το Μεγάλο βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της μικρής χερσονήσου Καβούρι λίγο πριν την Βουλιαγμένη, διαθέτει παραλίες με άμμο και άλλες με πέτρες. Επιλογές για καφέ, γλυκό ή φαγητό υπάρχουν πολλές.

Λεγρενά
Μεγάλη παραλία, λίγο πριν το Σούνιο. Η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά μας αποζημιώνει το γεγονός ότι δεν γεμίζει κόσμο. Ψιλή άμμος και τιρκουάζ νερά σαν να βρισκόμαστε σε νησί.

Ψάθα - Αλεποχώρι
Στη δυτική ακτή της Αττικής, στον Κορινθιακό κόλπο. Η παραλία της Ψάθας είναι μεγαλύτερη, ανοικτή με ωραία θέα και πευκοδάσος από πίσω. Η παραλία του Αλεποχωρίου έχει περισσότερες υποδομές, αλλά και περισσότερο κόσμο.

Με εισιτήριο εισόδου

Yabanaki στη Βάρκιζα
Κοντά στην Αθήνα, με λεπτή άμμο και ρηχά νερά, γήπεδα αθλοπαιδιών και δυνατότητα για θαλάσσια σπόρ, με καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, νεροτσουλήθρες, ιδανική για οικογένειες.

Δευτέρα - Παρασκευή 5 ευρώ, Σαββατοκύριακα & Αργίες 6 ευρώ, μειωμένο 3,5 ευρώ
Παιδιά ως 6 ετών Δωρεάν Πάρκινγκ Δωρεάν

Ακτή ΕΟΤ Βουλιαγμένης
Αμμώδης και ρηχή, με ωραία καθαρά νερά όλων των αποχρώσεων του τυρκουάζ. Το εισιτήριο είναι αρκετά οικονομικό, υπάρχουν πολλές παροχές, γήπεδα και παιδικές χαρές.

Είσοδος 4 ευρώ - η παροχή ομπρέλας - ξαπλώστρας είναι δωρεάν.
Μειωμένο 3 ευρώ Πάρκινγκ δωρεάν, Παιδιά ως 6 ετών και ΑΜΕΑ δωρεάν. 

Αστέρας Βουλιαγμένης
Η περίφημη κοσμοπολίτικη πλαζ του αθηναϊκού τζετ σετ. Μοντέλα, ηθοποιοί, τηλεπαρουσιάστριες, όλοι περνούν από εδώ. Αναπαυτικές ξαπλώστρες, λεπτή άσπρη άμμος μέσα έξω και πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά. Ρακέτες, γήπεδα μπιτς βόλεϋ Ολυμπιακών Προδιαγραφών, σκι και τζετ σκι, καταστήματα με είδη θαλάσσης. Ακριβή, αλλά αξίζει να πάει κανείς έστω και μια φορά.

Είσοδος μέχρι 31/5
Δευτέρα-Παρασκευή Ενήλικες: 10 ευρώ, Παιδιά 5 - 12 ετών: 5 ευρώ
Σαββατοκύριακο & Αργίες : Ενήλικες: 15 ευρώ, Παιδιά 5 - 12 ετών: 5 ευρώ

Είσοδος από 1/6
Δευτέρα-Παρασκευή Ενήλικες: 15 ευρώ, Παιδιά 5 - 12 ετών: 8 ευρώ
Σαββατοκύριακο & Αργίες : Ενήλικες: 25 ευρώ, Παιδιά 5 - 12 ετών: 13 ευρώ

Grand Beach Lagonissi
Από τις πιο εντυπωσιακές οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Σε ωραία τοποθεσία δίπλα ακριβώς στο πεντάστερο ομώνυμο ξενοδοχείο. Ένας μεγάλος κόλπος με άμμο μέσα έξω και ωραία νερά, με μπαρ που επιπλέει στη μέση του κόλπου και ωραία μουσική. Διαθέτει κινηματογράφο, Beach βόλεϊ, Γήπεδα τένις, Beach bars, Εστιατόριο με παιδικό μενού, Self-Service, Gelateria, Θαλάσσια σπορ Mini Market, ελεύθερο ίντερνετ.

Είσοδος :
Δευτέρα - Παρασκευή Ενήλικες 8 ευρώ
Σαββατοκύριακο & Αργίες Ενήλικες 17 ευρώ
Παιδιά έως 6 ετών Δευτέρα έως Κυριακή & Αργίες Δωρεάν
Έως δύο παιδιά 6 - 12 ετών Δευτέρα - Παρασκευή Δωρεάν
Πάνω από δύο παιδιά 6 -12 ετών Δευτέρα - Παρασκευή 4 ευρώ
Παιδιά 6 - 12 ετών Σαββατοκύριακο & Αργίες 7 ευρώ
Αυτοκίνητα Δευτέρα - Παρασκευή 6 ευρώ
Αυτοκίνητα Σαββατοκύριακο & Αργίες 11 ευρώ
Δίκυκλα Δευτέρα - Παρασκευή 3 ευρώ
Δίκυκλα Σαββατοκύριακο & Αργίες 6 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου