Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Έρχονται κρυφά χαράτσια για να μπουν λεφτά στα Ταμεία

Έρχονται κρυφά χαράτσια για να μπουν λεφτά στα ΤαμείαΜπορεί οι Eφόροι υπέρ τρίτων να καταργήθηκαν και μάλιστα πρόσφατα, όμως ήταν τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκείνα που έχασαν τα περισσότερα χρήματα δημιουργώντας δεύτερες σκάψεις για αναπλήρωση των απωλειών από την κυβέρνηση.

Επί της προηγούμενης κυβέρνησης και μετά από πιέσεις της τρόικας περίπου 25 φόροι υπέρ τρίτων καταργήθηκαν. Η απώλεια για τα Ταμεία υπολογίζεται σε....
2 δισ. ευρώ ετησίως και αυτή η απώλεια εν μέσω κρίσης ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Κάπως έτσι σχεδιάζεται να επιβληθούν νέοι φόροι, όχι όμως στη λειτουργία επιχειρήσεων ή σε μισθούς και συντάξεις, αλλά σε πρόστιμα που επιβάλλονται από το κράτος. Τμήμα δηλαδή των προστίμων να πηγαίνει υπέρ των Ταμείων.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι και τα πρόστιμα δεν πληρώνονται, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι μάλλον τα χρήματα αυτά δεν θα επαρκέσουν για την κάλυψη του ποσού που έχουν χάσει τα Ταμεία και στο σημείο αυτό επανέρχεται η πρόταση για κάποιου είδους φόρο στις συναλλαγές.

Αυτό ακόμη βρίσκεται σε επίπεδο σκέψης. Ούτε για το ποσοστό του φόρου, ούτε και για τα ποσά των συναλλαγών υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση ακόμη, ωστόσο ένας μικρός φόρος σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες, σε συνδυασμό με ένα ποσοστό στα πρόστιμα που επιβάλλει η τροχαία το οποίο θα πηγαίνει στον κουμπαρά των Ασφαλιστικών Ταμείων θεωρείται αυτή τη στιγμή η μόνη άμεση λύση ενίσχυσης των αποθεμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου