Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σύσκεψη στη Συγγρού με τους διοικητές νοσοκομείων

Σύσκεψη στη Συγγρού με τους διοικητές νοσοκομείωνΟι «γαλάζιοι» διοικητές νοσοκομείων που παραμένουν ακόμη στις θέσεις βρέθηκαν, χθες το μεσημέρι, στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού όπου είχαν συνάντηση με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλλα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και το θέμα συζήτησης ήταν για το εάν πρέπει να παραιτηθούν ή να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τη λήξη της θητείας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε επιστολή προς...
όλους τους διοικητές των νοσοκομείων από τους οποίους ζητούσε την παραίτησή του.

Οι διοικητές των νοσοκομείων διορίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και η άρνηση που εκφράζουν στο να παραιτηθούν αποτελεί μεγάλο ...αγκάθι για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη χθεσινή σύσκεψη στη Συγγρού πάντως πάρθηκε απόφαση οι διοικητές των νοσοκομείων να μην προχωρήσουν σε παραιτήσεις καθώς οι τοποθετήσεις τους στα νοσοκομεία έγιναν με αξιοκρατικούς όρους σύμφωνα με το νόμο Λοβέρδου ο οποίος προέβλεπε τη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ με μέλη της τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, έναν καθηγητή ή Αναπληρωτή καθηγητή της ΕΣΔΥ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με συναφές αντικείμενο, έναν Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ιδιωτικού τομέα, με αντικείμενο μη συναφές με τις μονάδες υγείας.

Στη ΝΔ πατώντας στο συγκεκριμένο νόμο υποστηρίζουν ότι και το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά κράτησε τους διοικητές των νοσοκομείων που είχαν οριστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι να λήξει η θητεία τους. Μάλιστα η τοποθέτηση των διοικητών έγινε επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Περισσότεροι από 1.500 ενδιαφερόμενοι είχαν κάνει αίτηση για τις 83 θέσεις διοικητών και των 97 αναπληρωτών. Η Επιτροπή που συστήθηκε συνέταξε κατάλογο αξιολόγησης των υποψηφίων και εισηγήθηκε στον υπουργό Υγείας τον διορισμό διοικητών και αναπληρωτών.

Στη Συγγρού, τέλος, θεωρούν ότι με την προφορική ή γραπτή «αναγκαστική» παραίτηση των διοικητών που ζητεί ο υπουργός Υγείας θεωρεί πως κερδίζει χρόνο, επικαλούμενος ότι δεν μπορεί να ασκήσει την πολιτική υγείας με διοικήσεις νοσοκομείων «ξένες» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνει ωστόσο ότι αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των νοσοκομείων, καθώς άνοιξε το κεφάλαιο των διοικήσεων χωρίς να έχει καμία λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου