Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ποια Αστυνομικά Τμήματα κλείνουν στην Αττική

Ποια Αστυνομικά Τμήματα κλείνουν στην ΑττικήΚαταργούνται και τα 65 από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας


Αναδιάρθρωση-«λαιμητόμος» και για τα Αστυνομικά Τμήματα, Αστυνομικούς Σταθμούς και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής.

Από τα 110 αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, περίπου 50 θα κλείσουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων δήμων, που βρίσκονται σε κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

Από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 65, ενώ ολοκληρωτικό φαίνεται να είναι το «μαχαίρι» στους...
18 Αστυνομικούς Σταθμούς, που βρίσκονται στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Εκάλη, Ν. Κηφισιά, Σούνιο, Αγκίστρι Αίγινας, Θρακομακεδόνες, Σαρωνίδα και άλλες 12 περιοχές, που αστυνομεύονταν από τους λίγους αστυνομικούς Αστυνομικών Σταθμών, πολύ πιθανόν να «ταξιδεύουν» σε αστυνομικές υπηρεσίες γειτονικών περιοχών για να εξυπηρετηθούν.

Οι προτάσεις όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και της Αττικής, αναμένονται στις 10 Μαΐου, με τις πρώτες συμπτύξεις-«μετακομίσεις» του αστυνομικού προσωπικού να προσδιορίζονται χρονικά, σχεδόν ένα μήνα αργότερα στα μέσα Ιουνίου, αφού ολοκληρωθούν όλες οι νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες και η ψήφιση τους.

Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι το αριθμητικό σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκεται κοντά σε αυτό των 66 δήμων της Αττικής.

«Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής να υπάρχουν 20 δήμοι και να έχουμε 32 Aστυνομικά Tμήματα και 3 Aστυνομικούς Σταθμούς, πολλά από τα οποία υπολειτουργούν, με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να αιτιολογήσουν το… ψαλίδι του «Καλλικράτη»! υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κύκλοι του υπουργείου και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως πιθανόν και οι 18 Αστυνομικοί Σταθμοί στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ αναμένεται να κλείσουν, εκτός αν υπάρξουν… πιέσεις, όπως ενδεχομένως στην περίπτωση της Εκάλης!

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν οι εξής μετακομίσεις:

-Α.Τ Μελισσίων και Βριλησσίων καταργούνται και μετακομίζουν στο Α.Τ. Πεντέλης
-Κλείνει το Α.Τ Παπάγου και το προσωπικό πάει σε αυτό του Χολαργού
-Το Α.Τ Χαλκηδόνας κλείνει και μεταφέρεται σε αυτό της Ν. Φιλαδέλφειας
-Το Α.Τ Ψυχικού και Ν. Ψυχικού κλείνουν και μετακομίζουν σε αυτό της Φιλοθέης
-Το Α.Τ Γλυκών Νερών μεταφέρεται στο Α.Τ Παιανίας
-Το Α.Τ Αρτέμιδος μεταφέρεται σε αυτό των Σπάτων

Τα υπόλοιπα λουκέτα τοποθετούνται σε δήμους που εντάσσονται πολλές περιοχές όπως για παράδειγμα Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη-Δάφνη-Υμηττόε-Άγιος Στέφανος-Άνοιξη-Διόνυσος-Δροσιά-Κρυονέρι-Ροδόπολη-Σταμάτα-Ελληνικό-Αργυρούπολη-Κηφισιά-Εκάλη-Ν. Ερυθραία-Παλλήνη-Ανθούσα-Γέρακας-Μάνδρα-Βίλλια-Ερυθραία-Οινόη-Λαύριο-Κερατέα-Αγ. Κωνσταντίνμος-Αυλώνας-Αφίδναι-Κάλαμος-Καπανδρίτι-Μαλακάσα-Μαρκόπουλο-Ωρωπός-Πολυδένδρι-Συκάμινο-Ωρωπός-Καλύβια-Ανάβυσσος-Κουβράς-Π. Φώκαια-Σαρωνίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου