Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Συννεφιά σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου στη Χίο

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα ορεινά της υπόλοιπης δυτικής και βόρειας χώρας περιμένουμε σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου 2015. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 26 βαθμούς), 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 28/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 29/4, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια και ανατολικά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους 4-5 μποφόρ

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: νότιοι 3 έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά. Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι 3 έως 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου