Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τέλος σε φοροαπαλλαγές και πρόωρες συντάξεις – Η λίστα θα ανοίξει το δρόμο για το Eurogroup λέει η κυβέρνηση

Τέλος σε φοροαπαλλαγές και πρόωρες συντάξεις – Η λίστα θα ανοίξει το δρόμο για το Eurogroup λέει η κυβέρνηση- Κλείνει τα παράθυρα για πρόωρες συντάξεις η κυβέρνηση για να πουν το “ναι” στη λίστα οι εταίροι
- Τσεκούρι σχεδόν στο σύνολο των φοροαπαλλαγών, άγνωστο εάν θα αυξηθεί το αφορολόγητο
- Μπλοκάρουν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και η καθιέρωση νέου φόρου
- Όλα τα μέτρα που έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα


Πολλά εισπρακτικού τύπου μέτρα και αρκετές αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό φαίνεται ότι εγκρίνονται από τους εταίρους και έτσι η περιβόητη λίστα Βαρουφάκη σιγά, σιγά φαίνεται πως...
βαίνει προς έγκριση από τους εταίρους. Το Μαξίμου ελπίζει τώρα ότι ξεμπλοκάρει η διαδικασία για το Eurogroup που θα ανοίξει και την κάνουλα της χρηματοδότησης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, το πιθανότερο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στι λίστα περιλαμβάνονται μια σειρά από αντικίνητρα για όσους θέλουν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη έτσι ώστε να σταματήσει το κύμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.Στο αρχικό κείμενο της λίστας Βαρουφάκη σε ό,τι αφορά στις πρόωρες συντάξεις υπήρχε αναφορά στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, τώρα αυτή η αναφορά δεν υπάρχει και κάπως έτσι η βάση διευρύνεται σε όλα τα Ταμεία.

Ταυτόχρονα μπαίνει ψαλίδι σχεδόν στο σύνολο των περίπου 200 φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα φαίνεται ότι διατηρούνται όσες υπάρχουν ως σήμερα.

Ασάφεια παραμένει στο θέμα του ΕΝΦΙΑ που προς το παρόν φαίνεται πως δεν εντικαθίσταται και πιθανότατα μένει με κάποιες μικρές αλλαγές.

Άγνωστο και το τι θα συμβεί με το αφορολόγητο, αφού εταίροι και δανειστές επιμένουν στο να παγώσει και να μην αυξηθεί στις 12.000.Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε excel, οι οποίες όμως δεν έχουν γνωστοποιηθεί και θα δοθεί στη δημοσιότητα εάν δοθεί και από τα κλιμάκια.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που οδηγεί σε μειώσεις στις συντάξεις, να επαναφέρει τη 13η σύνταξη, αλλά και να μην θίξει το ΕΚΑΣ.

Η λίστα περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα από 3,2 ως 4 δισ. Το υπουργείο αναμένει 600 εκατομμύρια από τις ρυθμίσεις οφειλών, άλλα 350 εκατομμύρια από τις τηλεοπτικές άδειες, 350 εκατομμύρια από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ και περίπου 700 εκατομμύρια από τους ελέγχους των τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό.Άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού, 225 εκατομμύρια από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων και 200 εκατομμύρια από μέτρα για το ηλεκτρονικό τζόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου