Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αντζελίνα Τζολί: Αφαίρεσε ωοθήκες και σάλπιγγες!

Σε νέα ιατρική περιπέτεια ''μπήκε'' η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Ατζελίνα Τζολί η οποία μετά την διπλή μαστεκτομή υπεβλήθη και σε αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων.

Μετά τη διπλή μαστεκτομή που υπεβλήθη πριν από δυο χρόνια περίπου η αγαπημένη ηθοποιός του Χόλυγουντ Αντζελίνα Τζολί  σειρά είχε τώρα η επέμβαση...
αφαίρεσης ωοθηκών και σαλπίγγων, ώστε να μειώσει την πιθανότητα να εμφανίσει καρκίνο.

Σύμφωνα με ανοικτή επιστολή που απέστειλε η ίδια η Τζολί  και  φιλοξένησαν οι New York Times, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Όπως αναφέρει η ηθοποιός, έχει το μεταλλαγμένο γονίδιο (BRCA1) που  ενοχοποιείται για την εμφάνιση του καρκίνου των ωοθηκών.

Μια φλεγμονή στις ωοθήκες που διέγνωσε προ δεκαημέρου ο γιατρός της, την οδήγησε  εσπευσμένα στην απόφαση να υποβληθεί και σε αυτή την επέμβαση που στο εξής της στερεί την έμμηνο ρύση από την ηλικία των 39 ετών.

Όπως δηλώνει όμως είναι τυχερή καθώς άλλες γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα στερούνται τη δυνατότητα της μητρότητας από νεαρότερη ηλικία και χωρίς  να έχουν αποκτήσει παιδιά.

«Δεν είναι εύκολο να κάνεις τέτοιου είδους επιλογές, είναι όμως δυνατό να πάρεις τον έλεγχο και να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο οποιοδήποτε ζήτημα υγείας», αναφέρει η  ηθοποιός, που έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο ως πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ.

Στην ίδια επιστολή επίσης αναφέρει:

«Πέρασα ό,τι φαντάζομαι ότι έχουν περάσει χιλιάδες άλλες γυναίκες. Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να παραμείνω ήρεμη, να είμαι δυνατή και σε καμία περίπτωση να μη σκέφτομαι ότι δε θα δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν ή ότι δε θα γνωρίσω ποτέ τα εγγόνια μου».

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου