Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Επίκαιρη Ερώτηση Ν. Μηταράκη για τις καθυστερήσεις στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου

Επίκαιρη Ερώτηση που αφορά την καθυστέρηση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου κατέθεσε σήμερα προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου είναι ένα έργο κομβικής σημασίας για το ακριτικό νησί μας και από κοινωνικής και από οικονομικής και από εθνικής ακόμη πλευράς.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και προκειμένου να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, το Υπουργείο Οικονομικών με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις διοικητικές αποβολές είχε παραλάβει και τυπικά και ουσιαστικά την έκταση.

Επιπροσθέτως, είχαν δρομολογηθεί και τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένα:

  1. Η ολοκλήρωση της μελέτης για την επέκταση του διαδρόμου,
  2. Η σύνταξη μελέτης για την αναρρύθμιση του υφιστάμενου αεροσταθμού,
  3. Η παράκαμψη του παραλιακού δρόμου στο σημείο που πλησιάζει την επέκταση του διαδρόμου, ή η εύρεση άλλης κατάλληλης λύσης
  4. Ο περαιτέρω σχεδιασμός για άλλες πιθανές απαιτούμενες απαλλοτριώσεις στο ανατολικό μέρος του υφιστάμενου αεροδρομίου
Παράλληλα θα ελάμβαναν χώρα η προανάληψη του έργου για την κατεδάφιση, ισοπέδωση και περίφραξη του χώρου και σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών θα γινόταν και η δημοπράτηση του έργου.

Ήδη, όπως και στα τοπικά ΜΜΕ καταγράφεται, σημειώνονται καθυστερήσεις σε όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα έργα. Μεταξύ των αιτιών αναφέρεται και η μη έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών των πιστώσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το 2015.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται από πλευράς χρονοδιαγράμματος οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου;  Πόση είναι η υφιστάμενη καθυστέρηση και με ποιον τρόπο σχεδιάζεται αυτή να ανακτηθεί;
  2. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τις αιτίες της καθυστέρησης;  Έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών οι πιστώσεις για την ΥΠΑ για το 2015 και αν όχι πότε θα τελικά θα γίνει αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου