Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο 7/3 στη Χίο

Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στο νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε  σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου 2015. Στα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ, ενώ στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 8 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 9 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 9 έως 13 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν στους 17 και 19 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Θρακικό οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς μέτριους, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί ισχυροί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καταιγίδα προβλέπεται για την Χίο σήμερα Σάββατο 7/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Βροχές κατά περιόδους με βελτίωση το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Βροχές κατά περιόδους στα πεδινά και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 400μ.).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου