Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συννεφιασμένος ο ουρανός στη Χίο σήμερα Παρασκευή 6/3


Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο Βόρειο Αιγαίο με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα.

Παράλληλα, το βράδυ οι θερμοκρασίες στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσουν σημαντική πτώση και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 12 στην Ήπειρο, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 17 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου. Πάντως το βράδυ οι θερμοκρασίες στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Το βράδυ όμως στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν τοπικά σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα Παρασκευή 6/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 7/3, προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από ανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι με αυξημένη πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα κατά τις βράδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το βράδυ σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Βροχές κατά περιόδους με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, και χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ημιορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, με σημαντική πτώση το βράδυ. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600μ.).
Άνεμοι: στα δυτικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ.).
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολική Στερεάς. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στη Θεσσαλία οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου