Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 4/3 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα βροχές κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και σε τμήματα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015.

Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά, ενώ τη νύχτα προς Πάμπτη οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 17 στην Ήπειρο, από 7 έως 19 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 18 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 4/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις, αυξημένες από το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα βρέξει, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι, με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες κυρίως από το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 05-03-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα που ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στα δυτικά βαθμιαία από το απόγευμα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικά
περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 06-03-2015
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στην ανατολική και νότια χώρα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σάββατο 07-03-2015, Κυριακή 08-03-2015 και Δευτέρα 09-03-2015
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου