Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Βροχές σήμερα Σάββατο 28/3 στη Χίο

Άστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, κεντρικά και νότια περιμένουμε σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 29/3, ο καιρός θα είναι βροχερός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Άστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 29-03-2015
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα 30-03-2015
Καιρός: γενικά βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τρίτη 31-03-2015
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τετάρτη 01-04-2015 και Πέμπτη 02-04-2015
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου