Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλική η καταστροφή από τη χθεσινή νεροποντή στη Χίο

Λευκάθια σήμερα Τρίτη 24/2/2015
-Απίστευτες οι καταστροφές στη δημοφιλή παραλία των Λευκαθίων στην Βολισσό της Αμανής, αλλά και στη Λήμνο και στα Μαγεμένα
-Κατέρρεσε χάλασμα στο χωριό της Βολισσού

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Τεράστιες καταστροφές σημειώθηκαν από τη χθεσινή νεροποντή στο νησί της Χίου, η οποία είχε διάρκεια τουλάχιστον 30 ώρες, αφού άρχισε την Κυριακή 22/2 το βράδυ και σταμάτησε μόλις τα ξημερώματα της Τρίτης 24/2. 

Οι παραλίες της Βολισσού, που σ' όλες έχουν...
εκβολές τα ποτάμια και οι χείμαρροι της περιοχής υπέστησαν τα περισσότερα προβλήματα, με την πιο δημοφιλή ειδικά στη νεολαία παραλία των Λευκαθίων, να έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, σ' όλα τα επίπεδα.

Ο δρόμος που ενώνει  το καταφύγιο των Λιμνιών με την παραλία της Λήμνου και διασχίζει την παραλία των Λευκαθίων έσκισε στα δύο.








Επίσης, μεγάλη ήταν η ζημιά και στην περιοχή της Λήμνου, αφού ο ποταμός που κατεβάζει τα νερά από την περιοχή τη Χαλικιά, μπήκε μέσα σε χωράφια που βρίσκονται δεξιά και αριστερά, πλημμυρίζοντας τον τόπο.



Όσον αφορά την περιοχή της παραλίας της μεγάλης Καλάδας, σε τίποτα δε θυμίζει την καλοκαιρινή παραλία των Μαγεμένων, αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί μετάλλαξη, από την ασταμάτητη νεροποντή του προηγούμενου 24ώρου.



Από τη δύνη του καιρού δε γλίτωσε ούτε και το κεφαλοχώρι της Αμανής, το χωριό της Βολισσού.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη τα ξημερώματα, κατέρρευσε χάλασμα που βρίσκεται στην έξοδο του χωριού, που είναι από την πλευρά της Πιραμάς, έχοντας αυτό ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα στο σημείο αυτό, ενώ να έχει καταστεί και επικίνδυνη η κίνηση των κατοίκων του χωριού, αφού είναι πολλά τα ετοιμόρροπα σπίτια στο χωριό τα οποία από την έντονη βροχόπτωση έχει επιβαρυνθεί τη στατικότητά τους.




Μεγαλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις μετακινήσεις αυτοκινήτων από και προς τη Βολισσό από τη χώρα της Χίου, αφού είναι πολυάριθμα τα σημεία στα οποία έχει κλείσει το ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από κατολισθήσεις μεγάλων βράχων.

Και συγκεκριμένα, όπως κατευθυνόμαστε από τη χώρα προς τη Βολισσό, μετά τη διασταύρωση προς Διευχά-Κηπουριές κατευθυνόμενοι προς την Κατάβαση, και στη συνέχεια μετά τη διασταύρωση προς Σιδηρούντα και μέχρι τη διασταύρωση προς Μάναγρο. Στα σημεία που προαναφέραμε οι οδηγοί πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, αφοί οι όγκοι από πέτρες, εμφανίζονται μπροστά τους, καθώς οδηγούν, πάνω στις αλλεπάλληλες στροφές του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου