Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση του Διευθυντή του 2ου Γυμνάσιου Χίου σε καταγγελία αναγνώστριας του tromaktiko


Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου αναρτήθηκε η καταγγελία: "Αλλοδαποί μαθητές κάνουν ότι θέλουν στο 2ο Γυμνάσιο Χίου - Το bullying σε όλο του το μεγαλείο" . Νωρίτερα ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χίου κος Ρόκος μας έστειλε επιστολή που έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Διαβάστε την πιο κάτω...


ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις επί άρθρου σας....


Σε απάντηση της ανάρτησης στο διαδικτυακό τόπο σας με τίτλο "tromaktiko", θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καμία πληροφόρηση ή καταγγελία που να αφορά σε θέματα εκφοβισμού, δεν υπήρχε ούτε στη Διεύθυνση ούτε στα μέλη του Συλλόγου επίσημα ή ανεπίσημα.

Επίσης δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη κάποιου καθηγητή ή υπευθύνου τμήματος συμπεριφορά αντίστοιχη μαθητών. Θα  θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τόσο η διεύθυνση του σχολείου όσο και οι εφημερεύοντες καθηγητές ή οι υπεύθυνοι τμημάτων έχουν επιδείξει μεγάλη ευαισθησία σε θέματα συμπεριφοράς και σεβασμού των μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται προσπάθεια να επιλύεται οποιοδήποτε πρόβλημα «εν τη γενέση» του χωρίς να εξελίσσεται σε εκφοβισμό ή bullying, γιατί οι μαθητές του σχολείου μας αντιμετωπίζονται από όλους με την ίδια αγάπη και με γνώμονα το ίδιο αξιακό σύστημα και παιδαγωγικές αρχές.
 Είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε οποιαδήποτε καταγγελία ακόμη και ανώνυμη, έχοντας ως ζητούμενο το καλό των παιδιών και του σχολείου.

Προκειμένου να εξεταστούν αντικειμενικά και εμπεριστατομένα οι ανώνυμες καταγγελίες θα παρακαλούσαμε να είχαμε άμεση ενημέρωση για τον φορέα της συγκεκριμένης καταγγελίας , αφού υποθέτουμε ότι στόχος όλων μας είναι η επίλυση του προβλήματος στα πλαίσια του σχολείου. Σε αντίθετη περίπτωση θα παρακαλούσαμε να τον πείσετε να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση του σχολείου, αφού σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων απαιτεί  άμεση επικοινωνία με ειλικρίνεια και καλή διάθεση.

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΡΟΚΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ 4.01 ΦΥΣΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου