Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Με βροχές και καταιγίδες όλη η εβδομάδα στη Χίο

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα, μετά τις πρωινές σφοδρές καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιά, με τη θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 27/1, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ νότιοι μέτριοι έως ισχυροί.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι κυρίως και μετά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.



Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα από το πρωί και θα ενταθούν πάλι τη νύχτα
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ όποτε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά)
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μετρά), της δυτικής στερεάς (πάνω από 900 μετρά), ενώ στην Ηπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά)
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση
Θερμοκρασια: από 03 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου