Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Προσοχή! Που θα πέσουν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Προσοχή! Που θα πέσουν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
- Θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες
- Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία


Χειμωνιάτικο και πάλι το σκηνικό του καιρού καθώς οι νοτιάδες και τις υψηλές θερμοκρασίες τις ημέρες των εκλογών γύρισαν σε βοριάδες.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σημερα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες...
στη δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που πληγούν από ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες είναι η δυτική Κρήτη και ιδιαίτερα το Ρέθυμνο, η Νάξος, η Κέα, η Πάρος, η Αμοργός, η Σάμος, η Ικαρία, η Κάλυμνος και αργότερα η Κως και η Αστυπάλαια. Επίσης βροχές και καταιγίδες ισχυρές θα εκδηλωθούν στον Πύργο, στην Ολυμπία και στην Πάτρα. Χιονίζει αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη, στο Φαλακρό όρος ενώ χιονίζει πολυ και στην Σαμαριά στην Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις αυτές θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από 400 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Οι άνεμοι πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 14 βαθμούς και στις νοτιότερες και νησιωτικές περιοχές από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις ενώ εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε σταδιακά απο το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα έχουμε και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.Οι βροχές φαίνεται οτι θα είναι περισσότερες από τις 10.00 με 11.00 το πρωί αλλά από το απόγευμα θα σταματήσουν και θα ξαναρχίσουν από τις 16.00 με 17.00 το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, βαρδάρης δηλαδή 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 11 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη...

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που ενδεχομένως θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις κυρίως στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα κεντρικά και νότια. Από το βράδυ όμως και από τα δυτικά θα δυναμώσουν και θα εκδηλωθούν νέες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο το πρωί της Τετάρτης είναι η Ξάνθη, η Σάμος, η Κάλυμνος, η Κως και η Ρόδος. Από το απόγευμα τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Ηγουμενίτσα και γενικότερα σε όλη την ακτογραμμή του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη δυτική και βόρεια χώρα ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφορ και τοπικά 5 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως και ιδιαίτερα στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά απο 1εναν εως 13 βαθμούς και στις νοτιότερες και νησιωτικές περιοχές από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές οι οποίες θα είναι εντονότερες από τις 7 με 8 το πρωί μέχρι τις 9 το πρωί. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά απο το απόγευμα περιμένουμε νέα επιδείνωση με νέες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, οι οποίες σιγά - σιγά θα πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν βροχές από τις 8 το πρωί μέχρι 10 με 11 το πρωί. Μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα ξαναρχίσουν απο τις 16.00 με 17.00 το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 2 εως 9 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου