Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε - Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε - Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία- Τι δείχνει η δημοσκόπηση του...βαρομετρικού, με τι καιρό θα ψηφίσουμε
- Σε ισχύ έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
- Η κακοκαιρία ξεκίνησε απο τα δυτικά, που εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Οι Απριλιάτικες θερμοκρασίες και ο γενικά ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ημερών αλλάζουν από σήμερα καθώς έχει αρχίσει μια αλλαγή του καιρού από τα δυτικά λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που στροβιλίζεται στη νότια Ιταλία και τη Σικελία.


Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες...

Από σήμερα το πρωί έχουν ξεκινήσει βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία και σιγά σιγά θα προχωρούν όλο και ανατολικότερα.

Ετσι λοιπόν ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και αργότερα θα πλήξουν το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου από υψόμετρο 650 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που θα έχουν τα πια έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Σαμοθράκη, η Μυτιλήνη, η Σάμος αργότερα και η Ρόδος το βράδυ.

Για το νησί μας, τη Χίο έχεθι εκδοθεί δελτίο επικίνδυνων θυελλωδών ανέμων, από σήμερα το μεσημέρι, μέχρι και αύριο Σάββατο 24/1, το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φτάσουν στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ μέσα στη νύχτα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 18 βαθμούς και στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές από 10 εως 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου ενώ εκεί θα υπάρξει και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδες το πρωί αλλά απο το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες το βραδάκι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ το βράδυ θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 15 βαθμούς κελσίου αλλά στα δυτικά τμήματα του νομού η θερμοκρασία χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές αρχικά ενώ αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία το Σάββατο
Στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης αλλά και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο στις παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά αλλά σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου από υψόμετρο 650 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα είναι η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Κως και η Ρόδος.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς και στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και με νεφώσεις που θα δώσουν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, τοπικά εως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά εως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και δυτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας από υψόμετρο 700 με 750 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που την Κυριακή θα έχουν έντονα φαινόμενα θα είναι ο Έβρος και κυρίως η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος και η Ιεράπετρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα υπάρξουν και λίγες νεφώσεις που σποραδικά θα πυκνώσουν και ίσως τοπικά εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς νοτιοδυτικοί αλλά από το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 15 με 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να βρέξει στα γύρω ορεινά ωστόσο θα υπάρχουν και διαστηματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου