Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί "παίζουν" από το ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αυτοί `παίζουν` από τον ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας- Επικρατέστερο για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπο από την κεντροδεξιά
- Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Αντώνη Σαμαρά, για να αποσαφηνίσει ότι δεν ενδιαφέρεται
- Ποιοί θα δεχθούν προτάσεις για να είναι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Αν εμμείνει στον Σταύρο Δήμα η ΝΔ τι θα κάνει η Κουμουνδούρου

Μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό χαρακτήρισε ανυπόστατες τις σχετικές φήμες και πληροφορίες, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο συνέντευξής του ξεκαθάρισε ότι...
η ΝΔ θα προτείνει και πάλι τον Σταύρο Δήμα, γιατί αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά και δε παίζουν με αυτά.

Είναι γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την ιδέα να προτείνει ένα κεντροδεξιό υποψήφιο, μέχρι και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχει ακουστεί, στην προσπάθεια τς Κουμουνδούρου να αναδείξει την πρόθεσή της να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση έστω και μετεκλογικά.

Να θυμίσουμε ότι με βάση το Σύνταγμα στη πρώτη ψηφοφορία μετά τις εκλογές για την ανάδειξη ΠτΔ απαιτούνται 180 ψήφοι στη δεύτερη 151 και στην τρίτη 120 το λιγότερο και είναι η πρώτη κοινοβουλευτική διαδικασία της νέας Βουλής πριν ακόμη σχηματιστεί κυβέρνηση.

Παράλληλα όμως θα τρέχουν και οι διερευνητικές εντολές, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία ενός κόμματος, καθώς ΠτΔ υπάρχει ακόμη από τη στιγμή που η θητεία του Καρόλου Παπούλια λήγει στις αρχές Μαρτίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτείνει υποψήφιο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα με προφίλ που θα κινείται από τον "Κώστα Καραμανλή" και τον "Δημήτρη Αβραμόπουλο" μέχρι τον "Φώτη Κουβέλη" και την "Μαρία Δαμανάκη"
Με άλλα λόγια δεν αποκλείεται η υποψηφιότητα για την Ηρώδου Αττικού να μπει στο "παζάρι" για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν και κανείς αυτή την ώρα δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να "παίξει" με τους θεσμούς την ώρα που καραδοκούν οι δανειστές και οι αγορές.

Εν πάση περιπτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτείνει υποψήφιο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα με προφίλ που θα κινείται από τον "Κώστα Καραμανλή" και τον "Δημήτρη Αβραμόπουλο" μέχρι τον "Φώτη Κουβέλη" και την "Μαρία Δαμανάκη" ενώ είναι απορίας άξιο αφού η ΝΔ θα προτείνει και πάλι τον Σταύρο Δήμα πως θα αντιδράσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν αποκλείεται αυτή την φορά να τον ψηφίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου