Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Βροχή προβλέπεται και για σήμερα Τρίτη 27/1 στη Χίο

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας με πιο ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 4 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 8 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 10 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Θρακικό όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι που το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν στα νοτιότερα πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 27/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδική βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (από υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στη δυτική Μακεδονία βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο
Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου(ενδεικτικό υψόμετρο 800-900 μέτρα). Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 28-01-2015
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο.
Άνεμοι: στην κεντρική και βόρεια χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 29-01-2015
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα που
πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 30-01-2015
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 31-01-2015 και Κυριακή 01-02-2015
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι κατά περιόδους ισχυρά βαθμιαία την Κυριακή θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 πιθανόν 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από την Κυριακή.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου