Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκαν 2.136 προσλήψεις στο Δημόσιο - Δείτε όλες τις θέσεις

Εγκρίθηκαν 2.136 προσλήψεις στο Δημόσιο - Δείτε όλες τις θέσειςΕγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 2.136 προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά την προεκλογική περίοδο.

Από αυτές, οι 1.095 αφορούν συμβασιούχους. Παράλληλα, εγκρίθηκαν μία απόσπαση και έξι μετακινήσεις προσωπικού.Όπως είναι γνωστό, κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, οι διορισμοί, οι αποσπάσεις, κ.λπ. στον δημόσιο τομέα. Όμως, το ίδιο διάστημα επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές μόνο για...
έκτακτες και άλλες ανάγκες. Γι' αυτές τις κατ' εξαίρεση προσλήψεις πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής. Ακόμη, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.

Με άλλες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες κατά κανόνα αφορούν δήμους.

Αναλυτικότερα, έγιναν οι εξής οι προσλήψεις σε δήμους:

1) Παπάγου- Χολαργού, έξι άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι και διοικητικός υπάλληλος.

2) Σαρωνίδας, μία βρεφονηπιοκόμος.

3) Αγίας Παρασκευής, δύο υπάλληλοι.

4) Χαϊδαρίου, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, κ.λπ.).

5) Σπάτων- Αρτέμιδος, 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειροι και προσωπικό καθαριότητας.

6) Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ένα οδηγός οχήματος καθαριότητας και δεκατρείς εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.

7) Κοζάνης, 21 άτομα για οκτώ παιδικούς σταθμούς.

8) Επιδαύρου, μία βρεφονηπιοκόμος.

Επίσης, έγιναν προσλήψεις στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νέας Σμύρνης (έξι άτομα, που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νηπιαγωγοί), στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» (δέκα υπάλληλοι), στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών (δέκα άτομα που είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, φροντιστές, μηχανικοί σκηνής και οδηγοί) και στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του δήμου Αλεξανδρούπολης (έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό).

Ακόμη, έγιναν 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων (δύο έως οκτώ μηνών). Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν:

1) Στη ΔΕΗ, 1.015 άτομα με οκτάμηνες σύμβασεις εργασίας, για την κάλυψη πρόσκαιρων και κατεπείγοντος χαρακτήρα αναγκών, τα οποία θα απασχοληθούν σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα λιγνιτικά κέντρα, τις τοπικές μονάδες των νησιών, κ.λπ.

2) Στην Ελληνική Αστυνομία, 26 υπάλληλοι με οκτάμηνη σύμβαση για τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

3) Στον δήμο Παγγαίου του νομού Καβάλας, 17 άτομα με δίμηνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας (και οδηγοί).

4) Στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης, οκτώ εργάτες γενικών καθηκόντων με δίμηνες συμβάσεις.

5) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, επτά άτομα με δίμηνες συμβάσεις, με ειδικότητες οδηγών και ανειδίκευτων εργατών.

6) Στο Σπηλαίο Περάματος του δήμου Ιωαννίνων, επτά άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις.

7) Στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, 15 άτομα με τετράμηνες συμβάσεις ειδικοτήτων μηχανικών, χειριστών Η/Υ, νοσηλευτών και γενικών καθηκόντων.

Επίσης, εγκρίθηκαν η απόσπαση ενός εκπαιδευτικού για το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου και οι μετακινήσεις τριών γιατρών και τριών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου