Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Δίχως τέλος η αιμορραγία των τραπεζών - Άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ εκτός - Τι υποστηρίζουν οι τραπεζίτες

Δίχως τέλος η αιμορραγία των τραπεζών - Άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ εκτός - Τι υποστηρίζουν οι τραπεζίτες- Αύριο είναι η κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ για το εάν θα αγοράσει τελικά ελληνικά ομόλογα ή όχι
- Αυτή τη φορά οι αναλήψεις γίνονται από προθεσμιακούς λογαριασμούς
- Τις προηγούμενες ημέρες οι περισσότερες εκροές έγιναν στο ταμιευτήριο και αφορούσαν ποσά κάτω των 10.000 ευρώ
- Οι τραπεζίτες συστήνουν στους πολιτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις δηλώσεις τους

Συνεχίστηκε και σήμερα με επιταχυνόμενο ρυθμό η αιμορραγία των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν το 1 δισ. οι αναλήψεις με αποτέλεσμα τις τρεις τελευταίες μέρες οι εκροές να κινούνται πέριξ των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με τις...
προηγούμενες μέρες είναι πως αυτή τη φορά οι περισσότερες αναλήψεις γίνονταν από προθεσμιακούς λογαριασμούς τους οποίους οι πελάτες των τραπεζών είχαν ζητήσει μετά τη λήξη τους να μην ανανεωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες οι περισσότερες εκροές παρατηρήθηκαν στο ταμιευτήριο και αφορούσαν ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ, πράγμα που τα στελέχη των τραπεζών έλεγαν πως κατευθύνονταν στα στρώματα και τα μαξιλάρια.

Πάντως οι τραπεζίτες συνεχίζουν να συστήνουν στους πολιτικούς να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους για τις τράπεζες και τις καταθέσεις και μάλιστα λένε πως αυτό θα πρέπει να ισχύσει και την Κυριακή το βράδυ, γιατί τυχόν άστοχες δηλώσεις μπορεί να προκαλέσουν τσουνάμι αναλήψεων χωρίς κανένα λόγο.

Τέλος, τα στελέχη των τραπεζών εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που πήραν οι καταθέτες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να επιστρέψουν στις τράπεζες την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου