Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο χάκερ που "νίκησε" PlayStation, Xbox και Amazon: Στη φόρα 13.000 κωδικοί πιστωτικών καρτών

Ο χάκερ που `νίκησε` PlayStation, Xbox και Amazon: Στη φόρα 13.000 κωδικοί πιστωτικών καρτώνΧάκερς επιτέθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε PlayStation, Xbox και Amazon, έκλεψαν τους κωδικούς των πιστωτικών καρτών 13.000 χρηστών, τους οποίους και... διοχέτευσαν στο διαδίκτυο.

"Το κάναμε γιατί θέλαμε να δείξουμε πόσο φτωχή είναι η ασφάλειά τους" είπε στο SkyNews ο "Ράιαν", ο άνδρας που υποστηρίζει πως...
μαζί με άλλους 2-3 είναι πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

Όπως είπε ο "Ράιαν" εκείνος και άλλοι 2-3 είναι οι «εγκέφαλοι» της κυβερνοεπίθεσης ανήμερα των Χριστουγέννων και όπως τονίζει δεν έχει καθόλου τύψεις που ανάγκασε μερικά παιδιά να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους αντί να παίζουν παιχνίδια.

Εξαιτίας της επίθεσης, οι πλατφόρμες και του PlayStation και του Xbox «έπεσαν» και οι χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση ούτε να παίξουν παιχνίδια.



Όπως είπε ο συγκεκριμένος χάκερ, που φέρεται να είναι μέλος των Lizard Squad, ο ίδιος και οι φίλοι του, έκαναν την κυβερνοεπίθεση για να διασκεδάσουν! Υποστήριξε πως η ομάδα που έκανε την επίθεση αποτελούνταν από άτομα μικρότερα των 20 ετών.

«Έχουμε τη δυνατότητα να ρίχνουμε δίκτυα σαν αυτά», είπε. Και όταν ρωτήθηκε γιατί έγινε η επίθεση απάντησε: «Για να ευαισθητοποιήσουμε για το χαμηλό επίπεδο ασφάλειας και να διασκεδάσουμε».

«Οι εταιρίες αυτές βγάζουν δεκάδες εκατομμύρια το μήνα από τις συνδρομές και θα έπρεπε να δίνουν περισσότερα για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοιες επιθέσεις», είπε.



Σύμφωνα με την Daily Mail, οι χάκερ που επιτέθηκαν σε PlayStation, Xbox και Amazon υποστηρίζουν πως συνδέονται με τους Anonynous και έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο πληροφορίες για περισσότερους από 13.000 χρήστες. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι χάκερ ανέβασαν έγγραφα όπου περιέχονται usernames και passwords, καθώς επίσης και αριθμοί πιστωτικών καρτών και ημερομηνίες που αυτές λήγουν!

Πηγή: SkyNews, Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου