Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Πως θα προστατευτούν οι νέοι από τους κινδύνους του Facebook

Πως θα προστατευτούν οι νέοι από τους κινδύνους του FacebookΈνα νέο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο Facebook δημιούργησε η δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το σεμινάριο, που είναι προσβάσιμο στη διεύθυνση...
https://www.youtube.com/watch?v=sVKcF-U2sD0, δημιουργήθηκε για να ενημερώσει κυρίως τους ανηλίκους.

Πρόβλημα για την προστασία της ιδιωτικότητας αποτελεί και το γεγονός ότι οι ανήλικοι δεν κρατούν απόρρητους τους κωδικούς τους

Σύμφωνα με περυσινή διαδικτυακή έρευνα του Saferinternet.gr, το 61% των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων ανέφεραν πως παρόλο που οι ανήλικοι θεωρούν, ότι ελέγχουν τον χώρο τους, το 65,6% αυτών δηλώνουν, ότι δεν γνωρίζουν την έννοια της ιδιωτικότητας.

Το παραπάνω γεγονός θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητικό, με δεδομένο ότι οι ανήλικοι επικοινωνούν κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περισσότεροι ανήλικοι δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook και τις άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όταν βρεθούν μπροστά σε ένα ψεύτικο προφίλ ή μια φωτογραφία που τους προσβάλλει, δεν γνωρίζουν πώς να τα αναφέρουν.

Το νέο σεμινάριο με τίτλο «Βασικές συμβουλές σχετικά με την ορθή διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων στο Facebook» διάρκειας επτά λεπτών ασχολείται με τα εξής θέματα: πολιτική απορρήτου και όροι χρήσης, οι, φίλοι ή γνωστοί «άγνωστοι» στο Facebook, η διατήρηση του ελέγχου του προφίλ, η αναφορά ανάρμοστης συμπεριφοράς, ο έλεγχος των εφαρμογών, ο περιορισμός των δημόσιων πληροφοριών στο Facebook, η δημοσίευση φωτογραφιών και η απενεργοποίηση και διαγραφή ενός λογαριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου