Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα για τα κτίρια – Υποχρεωτική η καταγραφή για όλους τους ιδιοκτήτες

Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα για τα κτίρια – Υποχρεωτική η καταγραφή για όλους τους ιδιοκτήτεςΤο μέτρο ήδη άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά σε κάποιες περιοχές της χώρας. 

Τα πρώτα κτίρια που θα αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα είναι τα αυθαίρετα που νομιμοποιούνται. Στη συνέχεια όλα τα κτίρια θα πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρονικό ίχνος καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κηρύσσονται αυθαίρετα.

Ουσιαστικά μιλάμε για...
ηλεκτρονικό “φακέλωμα” σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία. Τα στοιχεία θα βρίσκονται σε μόνιμη διασύνδεση με το Kτηματολόγιο, τη ΔEH και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομικών.

Το μέτρο τίθεται πρακτικά σε εφαρμογή τον ερχόμενο Iανουάριο του 2015, φέρνοντας καθοριστικές αλλαγές στον ισχύοντα τρόπο έκδοσης των νέων οικοδομικών αδειών.

Σύμφωνα με την Ημερησία στις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, εντός της επόμενης δεκαετίας θα πρέπει όλα τα κτίρια της χώρας να αποκτήσουν ψηφιακή ταυτότητα, καταγράφοντας σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα τα δεδομένα των ακινήτων, από την άδεια έως όλες τις μεταβολές.

Όσα κτίρια δεν δηλωθούν, καθώς θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και εν συνεχεία θα επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες τους οι σχετικές κυρώσεις που ισχύουν και σήμερα, προβλέποντας ταυτόχρονα ποινικές και οικονομικές κυρώσεις για όσους μηχανικούς συμπληρώσουν ψευδή στοιχεία στην ταυτότητα κτιρίου.

Πηγή: Imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου