Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Βροχή σήμερα Τρίτη 30/12 στη Χίο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο με χιόνια στα ορεινά, και λίγα χιόνια στη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας χώρας, στη Βόρεια Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο αναμένεται στα νότια και δυτικά τμήματα με χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -11 έως -2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 6 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 6 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στο Ανατολικό Αιγαίο και από 9 έως 18 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη, όπου θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 30/12, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
4 έως 8 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους ως 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Σταδιακά όμως οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, επηρεάζοντας τα βόρεια τμήματα του νομού και από το βράδυ τα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και από το απόγευμα βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, με τάσεις ενίσχυσης στα ανατολικά.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με πιθανότητα λίγων χιονοπτώσεων μέχρι το απόγευμα και χιονοπτώσεις από το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 έως 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από μείον 1 έως 05 και στα νότια από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 έως 8 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 4 έως 04 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 100-200μ στη Θεσσαλία και 400-600μ στα υπόλοιπα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Τετάρτη 31-12-2014
Καιρός: στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά, ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θρακης. Στα δυτικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε
ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 με 9 και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναιισχυρός.

Πέμπτη 01-01-2015
Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις ακόμα και στις νοτιότερες περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της νότιας νησιωτικής χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο
νότιο Αιγαιο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρος. Στη βορειοδυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Παρασκευή 02-01-2015
Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρος. Στη βορειοδυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Σάββατο 03-01-2015 και Κυριακή 04-01-2015
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά πιθανόν στα βόρεια ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου