Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ρόδος: Παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακοποίηση ζώων

Ρόδος: Παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακοποίηση ζώωνΤρεις υποθέσεις κακοποίησης ζώων θα απασχολήσουν το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μετά από ενέργειες του φιλοζωικού σωματείου "Τυχερές Πατούσες".

Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας κάτοικος Καμείρου. Μέλος της φιλοζωικής ομάδας κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι στην περιοχή της Καμείρου Σκάλας υπήρχε ένας...
σκύλος σε άσχημη κατάσταση ελλείψει νερού και τροφής, δεμένος με συρματόσχοινο, στην περιοχή της κόκκινης γέφυρας, πλησίον γκρεμού.

Διαπίστωσε ότι το ζώο είχε δέσει εκεί ένας 65χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν τακτική του, για να φοβίζει τα αιγοπρόβατα ιδιοκτησίας του, για να μην πέσουν στον γκρεμό.
Ο φιλόζωος κατήγγειλε ότι ο 65χρονος κακοποιούσε συχνά τα σκυλιά του και ότι σε άλλη επίσκεψή του στο χώρο είχε βρει ένα θηλυκό σκυλί με τα κουτάβια του, επίσης δεμένο με συρματόσχοινο, το οποίο του τρύπησε το δέρμα πληγώνοντάς το στον λαιμό.

Προσκόμισε μάλιστα στην Εισαγγελία και σχετικά βίντεο.

Οι τσιγγάνες νάρκωναν τα κουτάβια για να είναι ήσυχα δίπλα στα παιδιά τους που ζητιάνευαν

Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενες είναι δύο τσιγγάνες, που πιάστηκαν την 30η Ιουνίου 2013 να κακοποιούν ζώα συντροφιάς. Ειδικότερα χρησιμοποίησαν δύο ημίαιμα κουτάβια, ένα αρσενικό μαύρο και ένα τρίχρωμο θηλυκό για να προκαλέσουν τον οίκτο διερχομένων από την Πύλη Ντ’ Αμπουάζ, της Μεσαιωνικής Πόλης.

Είχαν εκθέσει τα ζώα στον ήλιο, σε κατάσταση ύπνωσης, την οποία προκάλεσαν οι ίδιες, δίνοντας τους υπνωτικά χάπια, δίχως νερό και φαγητό.
Τα ζώα είχαν παράσιτα και σκοπός τους ήταν να ελεήσουν οι διερχόμενοι τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζητιάνευαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Δηλητηρίασε τρεις σκύλους - Βαζάνιζαν ζώα στο φυλάκιο

Στην τρίτη υπόθεση ένας κάτοικος Ρόδου φέρεται, την 18η Σεπτεμβρίου 2013, με τη χρήση φαρμάκου, να δηλητηρίασε τρία σκυλιά, άγνωστης ράτσας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Στο μεταξύ το φιλοζωικό σωματείο έστειλε χθες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και κοινοποίησε στον Στρατηγό Δκτη της ΑΣΔΕΝ και στον Στρατηγό Δκτη της 95 ΑΔΤΕ αναφορά, στην οποία λένε ότι μέλη του σωματείου, βρήκαν στο Facebook  συνομιλία, η οποία περιέγραφε θηριωδίες στο φυλάκιο των Απολλώνων, που βρίσκεται στη Ρόδο Δωδεκανήσου.

Η συνομιλία αυτή αποτυπώθηκε από μέλη του σωματείου και κατατέθηκε αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία έχει ήδη επιληφθεί του θέματος.

Το φιλοζωικό σωματείο όμως, καλεί τους αρμόδιους του φυλακίου, να διερευνήσουν το περιστατικό και να πράξουν "τα δέοντα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης αλλά και του σωματείου"...

Πηγή: dimokratiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου