Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μικρολίμανο: Απόπειρα ληστείας και σε πρώην βουλευτή της Ν.Δ. από τον παρανοϊκό δολοφόνο! Το παρατημένο τζιπ σε πάρκινγκ και οι δύο συνεργοί

Μικρολίμανο: Απόπειρα ληστείας και σε πρώην βουλευτή της Ν.Δ. από τον παρανοϊκό δολοφόνο! Το παρατημένο τζιπ σε πάρκινγκ και οι δύο συνεργοί- Είχε συλληφθεί για σωρεία ληστειών και απόπειρα ληστείας σε πρώην βουλευτή της ΝΔ ο μανιακός δολοφόνος- Δύσκολο έως απίθανο θεωρούν οι αστυνομικοί να διέφυγε μόνος του ο πιστολέρο του Μικρολίμανου
- Έναν ή και δύο συνεργούς εικάζεται πως είχε ο φυγάς, αφότου άδειασε το καλάσνικοφ στο νυχτερινό μαγαζί
- Σε πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε το μαύρο τζιπ που χρησιμοποίησε στις άλλες επιθέσεις
- Ενδεχομένως να ήξερε πως τον έψαχνε η αστυνομία πριν σκορπίσει τον πανικό στο Μικρολίμανο
- Που κινούνται οι έρευνες για τον εντοπισμό του επικίνδυνου κακοποιού

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση του αλβανού κακοποιού, την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι "στο κόκκινο".

Η απόπειρα ληστείας του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
Ξεκίνησε από κλεφτρόνι, για να εξελιχθεί σε...
ψυχρό εκτελεστή. Όπως έχουμε αναφέρει, η εγκληματική δράση του παρανοϊκού δολοφόνου είναι πλούσια κι έτσι έρχονται στην επιφάνεια και άλλες υποθέσεις.

Μία από αυτές έχει να κάνει με την απόπειρα ληστείας πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2008.

Τότε, τρεις άνδρες είχαν μπει στο σπίτι του στη Μυτιλήνη και είχαν προσπαθήσει να τον ληστέψουν, με τον αλβανό φυγά να είναι ένας από τους τρεις.

Τότε είχε συλληφθεί και είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκισης για σωρεία ληστειών κι εξέτισε στην φυλακή τα 3/5 της ποινής του.

Η ληστεία του πρώην βουλευτή
Ο Αλβανός, ο οποίος λίγο έλειψε να μετατραπεί σε μακελάρη το Σάββατο τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο, δεν είναι άγνωστος στις διωκτικές αρχές.

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 7 χρόνων, για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στη Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Έπεσε όμως στα χέρια των αστυνομικών όταν εισέβαλε στο σπίτι του του τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στα τέλη του 2008.

Ο καταζητούμενος Αλβανός, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του, είχαν εισβάλλει στην οικία του βουλευτή λίγο μετά τις τρεις το πρωί και ενώ νωρίτερα είχαν διαπράξει ακόμη δύο διαρρήξεις, στην ίδια περιοχή.

Τους άκουσε και τους τρόμαξε
Όταν οι κακοποιοί επιχείρησαν να εισβάλλουν στο υπνοδωμάτιο, ο βουλευτής, ο οποίος στο μεταξύ είχε ξυπνήσει ακούγοντας κάποιους περίεργους θορύβους, έπεσε με δύναμη πάνω στη μισάνοιχτη πόρτα παρασύροντας τους δράστες, οι οποίοι πανικοβλημένοι το έβαλαν στα πόδια.

Όμως κατά τη διαφυγή τους, έπεσε το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των τριών, με συνέπεια οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τα ίχνη τους και λίγες ημέρες αργότερα να τους συλλάβουν.

Μεταξύ των τριών, ήταν και ο καταζητούμενος πιστολέρο Αrber Bako, ο οποίος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σκόρπισε τον όλεθρο στο Μικρολίμανο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον πρώην βουλευτή να τους δώσει οποιοδήποτε στοιχείο και να αναγνωρίσει πιθανώς τον δράστη. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τους ανέφερε πως ο σωματότυπος του δράστη μοιάζει με αυτόν του αλβανού κακοποιού, ωστόσο δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος.

Το ενδεχόμενο των συνεργών

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του αλβανού φυγά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πιστολέρο έδρασε με συνεργό.

Φωτό newsIT

Συνεργό ή συνεργούς μάλιστα, καθώς οι άνδρες της αστυνομίας θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα έκανε όλα μόνος του και το πιο πιθανό είναι κάποιος να τον περίμενε.

Τα αυτοκίνητα διαφυγής


Οι αστυνομικοί, λοιπόν, ψάχνουν τρία αυτοκίνητα τα οποία έφυγαν σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση και εικάζουν πως σε κάποιο από αυτά επέβαινε ο αλβανός φυγάς αμέσως μετά τον πανικό που προκάλεσε στο Μικρολίμανο.

Στην επιφάνεια, μάλιστα, έρχεται το στοιχείο που είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή και το οποίο ανέφερε πως δύο άνδρες είχαν συνομιλήσει με τον κακοποιό μέσα στο νυχτερινό μαγαζί πριν εκείνος φύγει και στη συνέχεια επιστρέψει με το καλάσνικοφ ανά χείρας.

Σχετικά τώρα με τα αυτοκίνητα διαφυγής, το καινούριο στοιχείο είναι πως το μαύρο τζιπ, το οποίο ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει στις τρεις προηγούμενες επιθέσεις του, στο Μεταξουργείο, τον Άγιο Παντελεήμονα και το μαγαζί στη Μιχαλακοπούλου, βρέθηκε παρατημένο σε ένα πάρκινγκ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το συγκεκριμένο τζιπ μάλιστα, μάρκας Ford Maverick, είχε διαφορετικές πινακίδες κι έτσι το ενδεχόμενο να είναι αυτό ένα από τα τρία αυτοκίνητα που αναφέραμε νωρίτερα απομακρύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου