Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ήπειρος: Αντιδράσεις για τις αφίσες της ''Μεγάλης Αλβανίας'' σε κολέγια και σχολεία - Ο χάρτης περιλαμβάνει τη μισή Ελλάδα (Φωτό)!

Ήπειρος: Αντιδράσεις για τις αφίσες της ''Μεγάλης Αλβανίας'' σε κολέγια και σχολεία - Ο χάρτης περιλαμβάνει τη μισή Ελλάδα (Φωτό)!H φωτογραφία που βλέπετε είναι από τον εσωτερικό χώρο του αλβανικού κολεγίου "Turgut Ozal" στο Δυρράχιο και απεικονίζει τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας...

Λίγες μόλις ώρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Αλβανία, η εκπαίδευση στην γείτονα χώρα συνεχίζει σε ίδιους ρυθμούς.

Κατά την επίσκεψη αυτή ακούστηκαν...
δεσμεύσεις και υποσχέσεις της Αλβανίδας Υπουργού Παιδείας για κοινή επιτροπή σχετικά με την επίβλεψη του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων που μέχρι πρότινος περιελάμβαναν αλυτρωτικό περιεχόμενο και αναφορές στην μεγάλη Αλβανία. Κάποια σχολεία αντιδρώντας σε όλα αυτά τοιχοκόλλησαν τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.

ΦΩΤΟ από himara.gr
ΦΩΤΟ από himara.gr

H φωτογραφία που βλέπετε είναι από τον εσωτερικό χώρο του αλβανικού κολεγίου "Turgut Ozal" στο Δυρράχιο και απεικονίζει τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει την Κέρκυρα και τα όριά της φτάνουν μέχρι την Θεσπρωτία, διάφορες προσωπικότητες της Αλβανικής ιστορίας καθώς και λέξη "Autokton", δηλαδή Αυτόχθονες.

Σύμφωνα με Έλληνες ανταποκριτές τα σχολεία "Ahmet Gashi" και "28 Nentori" που εδρεύουν στα Τίρανα, το πρωί κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών παίζουν στα μεγάφωνα εθνικιστικά τραγούδια. Αφού λοιπόν μετά από χρόνια προβάλει ο κίνδυνος ''η μεγάλη Αλβανία'' να σβηστεί απ' τα αλβανικά βιβλία κάποιοι βρήκαν τον τρόπο να αναπληρώσουν το κενό και να δώσουν συνέχεια σε μια υπόθεση που προκαλεί ένταση όχι μόνο στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και σε αρκετές άλλες Βαλκανικές χώρες.

Πηγή: himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου