Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ιεράπετρα: Έφοδος βατραχανθρώπων του λιμενικού στο δουλεμπορικό με τους 700 λαθρομετανάστες - Στο λιμάνι το φορτηγό πλοίο (Βίντεο)!

Ιεράπετρα: Έφοδος βατραχανθρώπων του λιμενικού στο δουλεμπορικό με τους 700 μετανάστες - Στο λιμάνι το φορτηγό πλοίο (Βίντεο)!Μόλις ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος από τους ειδικούς οι λαθρομετανάστες αναμένεται να πάνε σε πρώτη φάση στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία τους...

Λίγο πριν τις 8 το πρωί το φορτηγό πλοίο «Baris» που μεταφέρει τους 700 περίπου λαθρομετανάστες...
αγκυροβόλησε λίγα μέτρα έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Η ρυμούλκησή του στέφθηκε με επιτυχία από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικόυ ενώ άντρες της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, πραγματοποίησαν συλλήψεις ενόπλων που βρίσκονταν στο πλοίο.

ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Oι γιατροί με τους διασώστες και του Σαμαρείτες αναλαμβάνουν πάνω στο πλοίο τον αρχικό έλεγχο των λαθρομεταναστών για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου.

Αυτή η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών – 700 άνθρωποι μεταξύ αυτών και 200 γυναικόπαιδα – γι’ αυτό και θα τους προσφερθεί ζεστό ρόφημα, αλλά και ένα γεύμα πάνω στο πλοίο.

Μόλις ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος από τους ειδικούς οι λαθρομετανάστες αναμένεται να πάνε σε πρώτη φάση στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται η 34χρονη έγκυος που χθες νωρίς το μεσημέρι υπέστη αιμορραγία και χρειάστηκε η αερομεταφορά της από το πλοίο στο νοσοκομείο.

Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου