Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Συμβουλές για τη συλλογή μανιταριών

Συμβουλές για τη συλλογή μανιταριώνΤι πρέπει να προσέχουν οι νέοι μανιταροσυλλέκτες

O Όμιλος Φίλων του Δάσους και της Μυκητοχλωρίδας Θεσσαλίας δίνει χρήσιμες συμβουλές στους νέους μανιταροσυλλέκτες.

Διαβάστε τις συμβουλές, όπως τις δημοσίευσε το larissanet.gr...


- Να έχεις πάντα στο νου σου την αειφορία, σε ότι έχει σχέση με τη φύση, διώχνοντας την απληστία, συλλέγοντας περιορισμένες ποσότητες μανιταριών.

- Να μελετάς συνεχώς τα συγγράμματα, που αναφέρονται στα μανιτάρια, ώστε να αποκτήσεις επαρκείς γνώσεις και να συνοδεύεις έμπειρους μανιταροσυλλέκτες σε εξορμήσεις για ανεύρεση μανιταριών.

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι «εμπειρικούς» μανιταροσυλλέκτες, γιατί η «ημιμάθεια» σκοτώνει.

- Αν δεν είσαι σίγουρος για την ταυτότητα ενός μανιταριού, απόρριψέ το και πήγαινε στο επόμενο. Για ασφάλεια , μερίμνησε να ελέγξει τα συλλεχθέντα μανιτάρια ένας έμπειρος μανιταροσυλλέκτης.

- Να κόβεις τα μανιτάρια με μαχαίρι και να τα καθαρίζεις με σκληρό βουρτσάκι.

- Μην τα τοποθετείς ποτέ σε πλαστικές σακούλες, αλλά σε αεριζόμενα δοχεία (καλάθια) και ποτέ εδώδιμα και μη μαζί. Επίσης στο ψυγείο συντήρησης τα μανιτάρια θα πρέπει να αερίζονται.

- Να αποφεύγεις τη συλλογή μανιταριών υπερώριμων, ξερών, νερουλιασμένων και παγωμένων, καθώς και από περιοχές ύποπτες για ρύπανση.

- Κατά τη διάρκεια της συλλογής μανιταριών, είναι απαραίτητο, να φοράς γιλέκο με έντονα χρώματα (κίτρινο ή πορτοκαλί), ώστε να γίνεσαι αντιληπτός, γιατί κινδυνεύεις από κυνηγούς, αφού πυροβολούν…. εναντίον οποιαδήποτε κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου